Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



ВАРІАНТ№16.

I.

1. Фруктове варення, соління, мариновані продукти ніколи не бувають причиною ботулізму, так як.:

A - створені тут анаеробні умови перешкоджають виробленню токсину;

B - міцні розчини солі і цукру, а також кисле середовище (додавання оцетової кислоти в маринад) перешкодуют виділенню токсину;

C - ці продукти зберігаються при низькій температурі, яка перешкоджає виробленню токсину;

D - міцні розчини солі|соль| і цукру, а також оцтова кислота сприяють виділенню з фруктів і овочів протеолітичних ферментів, руйнівних токсин, що виділився;

E - ці продукти зберігаються тривалий час, токсин, що внаслідок чого виділився, інактивуються

 

2. Однією з основних ознак харчових токсикоінфекцій є:

A - гострий початок і течія;

B - часто хронічна течія;

C - наявність в їжі живих мікробів (умовно-патогенної групи) навіть в невеликих кількостях;

D - тривалий «інкубаційний період», але гостра течія;

E - наявність в їжі живих мікробних клітин патогенної мікрофлори або мікроскопічних грибів.

 

3. Основна ознака , на підставі якої можна поставити діагноз: «стафілококова|стафілокок| харчова інтоксикація»:

A - характерна клініка: гострий і раптовий початок, гострий гастроентероколіт, незначне підвищення температури;

B - дані санітарно-епідемічного обстеження спалаху;

C - результати бакобстежених виділень хворого: сечі, фекалій, блювотних мас і крові;

D - обсіменіння стафілококами харчових продуктів при їх бакобстеженні | і здатності|здібності| виділених культур виробляти ентеротоксин, що володіє гемолітичними властивостями;

E - зростання титру антитіл (реакція гемагглютинации) на стафілокок, виділений при бакисследовании запідозреного харчового продукту.

 

4. Немікробні харчові отруєння за патогенетичною ознакою діляться на:

A. - три групи: отруєння продуктами тварини, рослинного походження і отруєння отрутохімікатами;

B. -три групи: отруєння постійно отруйними продуктами рослинного і тваринного походження; отруєння продуктами рослинного і тваринного походження частково або тимчасово отруйними; отруєння домішками до їжі хімічних речовин;

C - чотири| групи: отруєння продуктами тварини, рослинного походження, домішками|нечистотами| хімічних речовин і отруєння озерною рибою в деяких районах світу (Гаффськая хвороба);

D - три групи: отруєння постійно отруйними продуктами, тимчасово отруйними продуктами і отруєння невстановленої етіології;

E - чотири групи: отруєння постійно отруйними рослинами, отруєння постійно отруйними тваринними продуктами, отруєння тимчасово отруйними рослинами і тимчасово отруйними тваринними продуктами.

 

 




Переглядів: 332

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
ВАРІАНТ№15. | Методичні поради

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.003 сек.