Рис.31.Апарати для бродіння напівфабрикатів і тіста: а-го-ризонтальний з гвинтовим переміщенням (до агрегату ХТР); б-горизонтальний з гравітаційним переміщенням (до агрега-ту А. М. Хренова); в-горизонтальний секційний (до агрегату Р3-ХТН); г-обертовий секційний бункер (до агрегату БАГ--100, Л4-ХАГ-13 та ін.); д-стаціонарний секційний бункер (до агрегату І8-ХТА-6 або І8-ХТА-12); е- стаціонарний бун-кер з обертовими перегородками (до агрегату KVT-1000);
1-корпус; 2-вал з одинарними витками шнека; 3-привод; 4-патрубок для випуску опари; 5-патрубок з заслінкою; 6-жи-вильний шнек; 7-перегородки; 8-регулюючі заслінки (крани); 9-шнек для зачистки апарата; 10-випускна воронка; 11-лопа-тевий вал; 12-заслінки (крани) для зачистки апарата; 13-водя-на сорочка; 14-насос для опари (або закваски); 15-опорне кільце; 16-опорні ролики; 17-нерухома плита; 18-випускний патрубок; 19-розподільчий лоток; 20-випускний пристрій; 21-перегородки обертові; 22-перегородки жорстко закріплені у бункері; 23-ущільнення
ного лотка з випускним пристроєм.
Обертові секційні бункери використовують в тістоприготувальних агрега-тах системи М. Ф. Гатиліна (БАГ-100, БАГ-20/30, І8-ХАГ-6, Л4-ХАГ-13), а ста-ціонарні секційні бункери з поворотними лотками – в агрегатах І8-ХТА-6, І8-ХТА-12 і в агрегаті ФТК-1000 угорського виробництва.
Стаціонарний бункер з обертовими перегородками (рис. 31,е) має ті самі переваги і недоліки, що і стаціонарний секційний бункер з поворотним лотком, і використовується в агрегатах KVT-1000, KVT-1500 виробництва Чехії для приготування рідкої закваски при виготовленні житнього хліба.