Незважаючи на різні конструкції і кількість місильних робочих органів, ці машини (рис. 34), як і машини з підкатними діжами, мають однаковий принцип дії. З дозаторів періодичної дії борошно і рідкі компоненти подаються крізь жи-вильний патрубок кришки 6 у діжу 1. Вмикається механізм 5 привода місиль-них органів в обертальний рух, які виконують змішування компонентів і плас-тикацію тіста. Після закінчення замісу діжа перевертається за допомогою меха-нізму повороту 4 і тісто видаляється з машини в ємність для бродіння.
У деяких машинах діжа нерухома, але вони оснащуються впускними 12 і випускними 11 засувками для компонентів і тіста (рис. 34,д).
Крім того, в тістомісильних машинах інтенсивної і суперінтенсивної дії можуть використовуватися корпуси з водяними сорочками для охолодження тіста або напівфабрикатів у процесі замісу.
Технічні характеристики деяких найбільш поширених машин зі стаціо-нарними діжами наведені у табл. 14.