МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
||||||||||||||||
Методика технологічного розрахунку тістомісильних машинРозрахунок тістомісильних машин неперервної дії. Продуктивність ло-патевих машин, кг/с, , (136) де – коефіцієнт заповнення місильного корпусу машини; – площа поперечного перерізу переміщуваного тіста, м2, ; , – зовнішній і внутрішній радіуси лопаті; – щільність тіста, кг/м3 (для хлібного тіста кг/м3); – середня швидкість шару тіста на лопаті, м/с, ; =0,3...0,5 – коефіцієнт швидкості; – ширина лопаті, м; – кількість лопатей в одному ряду по колу лопатевого ротора; – швидкість обертання лопатевого ротора, ; – кут нахилу лопаті до осі обертання ротора, рад; – крок лопаті по гвинтовій лінії, м; – кількість лопатей на одному кроці гвинтової лінії. Після перетворень вираз (136) набере вигляду: , (137) Як видно з (131), щоб визначити продуктивність , слід знати кілька змінних: , , , , кут і . Якщо задана продуктивність , то визначають одну з перелічених раніше змінних, задаючись значенням інших. Найчастіше визна-чають кутову швидкість місильного ротора.
а) б)
в) г)
Д) е) Рис.34. Тістомісильні машини зі стаціонарними діжами: а-машини з Z-подібними мі-сильними лопатями ( ТМ-63М, М2М-50, ХТУ, РМК-180, РМК-300 та ін.); б-машини з П-подібними місильними лопатями ( ТММ-80, ТММ-120, ХМУ та ін.) ; в-машини з шарнірно-важильнозв’язаними місильними лопатями ( Р3-ХТІ-3, Ш2-ХТА ); г- машини з горизон-тальними або похилими місильними валами ( фірм “Рид”, “Дей”, “Бейкер-Перкінс”, Англія і США ); д-машини з лопатевим ексцентрично розташованим валом і пристінною лопаттю; е-машини з багатогранним ротором і конічним двох (або більше) заходним шнеком ( “Твіді”, Англія, 2×60, Болгарія та ін.); 1-діжа; 2-місильні робочі органи або ротори; 3-міжроторна пе-редача ( зубчаста); 4-механізм повороту діжі; 5-ланцюгова або інша передача; 6-кришка діжі; 7-штанга; 8- Г-подібні лопаті; 9-охолоджуюча сорочка; 10-місильна пристінна лопать; 11,12-випускна і впускна заслінки; 13-лопатевий ротор; 14-важілі. Продуктивність тістомісильних машин періодичної дії, визначають за формулою (3),кг/с, тобто , (138) де – кількість паралельних потоків у машині, яка для тістомісильних машин періодичної дії дорівнює одиниці; – маса порції тіста, яка видається з машини за один цикл, кг, ; – період робочого циклу, тобто час, за який вивантажується з машини одна порція тіста, с; – об’єм діжі, в якій змішується тісто, м3; – запас ємності діжі, ( =0,25...0,65); – тривалість замісу, с. Якщо тісто бродить у діжі, то беруть більше значення , коли ж після за-місу його перевантажують у іншу ємність, – то менше. З залежності (138) видно, що збільшити продуктивність машини можна двома шляхами: збільшенням кількості паралельних потоків ; зменшенням періоду робочого циклу , що потребує інтенсифікації тех-нологічного процесу замісу тіста.
|
|||||||||||||||||
|