Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Тістоділильні машини

Тістоділильні машини призначені для поділу тіста на заготовки з похиб-кою, не більшою від ±2,5% номінальної їх маси.

У більшості тістоділильних машин використаний об’ємний принцип поді-лу. Задану точність за об’ємного принципу забезпечити складно. Це спричи-нено неоднорідністю (поруватістю) тіста, яка залежить від коливань властивос-тей перероблюваного борошна, точності дозування компонентів, від зміни ре-жимів технологічного процесу приготування тіста та ін. Для отримання загото-вок заданої маси велике значення мають умови і режими роботи тістоділильної машини: рівень тіста у приймальній воронці, значення і сталість тиску на тісто, характер дії на нього робочих органів. Дослідами встановлено, що при зміні тиску в межах 0,05...0,3 МПа зміна об’ємної маси тіста становила від 1100 до 1220 кг/м3, тобто збільшилась на 11%. Звідси випливає що, тільки забезпечую-чи сталість тиску, можна досягти постійності маси тістової заготовки, а це мож-ливо, якщо рівень тіста у приймальному пристрої і тиск на нього робочих органів сталі під час поділу.

Сталість тиску на тісто у процесі його поділу на заготовки залежить від раціональності конструкції механізмів нагнітання тіста. Слід зазначити також, що робочі органи не повинні сильно порушувати структуру тіста, тобто мають виключати інтенсивне перемішування і непомірний тиск на нього.

За ваговим принципом властивості тіста як поруватого матеріалу на точ-ність поділу не впливають. Точність у цьому разі залежить тільки від точності виготовлення робочих органів ділильної машини. Але через складність вагових механізмів ділильні машини з ваговим принципом поділу не знайшли поширен-ня.

Тістоділильні машини складаються з таких основних пристроїв і механіз-мів (рис. 38): приймальної воронки 1, механізму нагнітання тіста 2, механізму поділу тіста 3, механізмів відокремлення заготовки 4, транспортера 5 для вида-лення заготовок із машини і приводних механізмів 6.

Рис.38. Загальна будова тістоді-

лильної машини: 1-приймальна

воронка; 2-механізм нагнітання

тіста; 3-механізм поділу тіста на

заготовки; 4-механізм відокрем-

лення заготовок (ніж, валок); 5-

транспортер заготовок; 6-привод

машини

 

Слід зазначити також, що машина має бути оснащена допоміжними меха-нізмами для регулювання її швидкості і маси тістових заготовок тому, що вона може монтуватись у лініях різної продуктивності і для виробництва різних сор-тів хліба. Регулювання маси тістової заготовки потрібне також, щоб компенсу-вати відхилення її маси, викликані коливаннями об’ємної щільності тіста.

 

 

Рис.39. Класифікація тістоділильних машин

 

Тістоділильні машини класифікують на групи залежно від способу поділу (рис. 39): відсічення заготовок від джгута тіста ножами; поділ на заготовки за допомогою мірних комірок; штампування шматка тіста на заготовки.

Механізми нагнітання служать для подачі тіста до механізмів поділу. За-лежно від принципу роботи таких механізмів розрізняють тістоділильні маши-ни (рис. 40) з одно– і двошнековими, дво– і багато валковими, лопатевими, пор-шневими, комбінованими і пневматичними механізмами.

 
 




Переглядів: 3543

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Тістоділильні агрегати і ділянки ліній | А) б) в) г)

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.006 сек.