Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



У м’ясо-рибному цеху

 

Стадії та операції технологічного процесу Технологічне обладнання, інструменти, інвентар
1. Підготовка сировини до кулінарного обробляння  
- прийом і зберігання візки вантажні, ваги товарні, холодильне обладнання, підвісна колія
- сортування функціональна тара
2. Механічне кулінарне обробляння м’яса  
- розморожування ванна мийна, виробничий стіл
- миття
- обсушування виробничий стіл
- подрібнення механічне обладнання, ножі, тара
- порційне нарізання
- зберігання холодильне обладнання, функціональна тара
3. Механічне кулінарне обробляння риби  
- розморожування ванна мийна, виробничий стіл
- миття
- порційне нарізання механічне обладнання, ножі, тара
- зберігання холодильне обладнання, функціональна тара
4. Механічне кулінарне обробляння птиці та субпродуктів  
- розморожування ванна мийна, виробничий стіл
- миття
- порційне нарізання механічне обладнання, ножі, тара
- зберігання холодильне обладнання, функціональна тара
5. Транспортування контейнер пересувний, функціональна тара

 

       
   

 


           
     
 
 
 
 
 
 

 


 

         
   
 
   
 
   

 

 


               
 
 
   
 
   
 
     
 
 

 


І т.д.

 

Рис. 3.2 Технологічна схема механічного кулінарного обробляння та виготовлення напівфабрикатів з яловичини та свинини

§ Проектування технологічних ліній (робочих місць)потрібно організувати у відповідності з наступними вимогами:

· обробка продуктів повинна здійснюватися якомога коротшим шляхом;

· лінії обробки окремих видів продуктів не повинні перетинатись між собою і мати зворотного руху;

· при об’єднанні робочих місць з обробки різних видів продуктів (наприклад м’яса і риби), процес необхідно здійснити з розривом у часі;

· для кожної технологічної лінії (робочого місця) потрібно передбачити певне обладнання, інвентар, тару, інструменти і посуд.




Переглядів: 906

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Методика технологічного розрахунку м’ясо-рибного цеху | Критерієм для відокремлення або об’єднання ліній обробки продуктів є кількість перероблюваної сировини.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.071 сек.