§ Складаннявиробничої програми м’ясо-рибного цеху -це визначення кількості сировини, що обробляється за певний період часу (зміну, добу) та напівфабрикатів, які виготовляються з неї.
Виробнича програма зазвичай оформляється у вигляді таблиці, що містить наступні дані:
· найменування сировини;
· масу сировини брутто;
· кількість відходів у % та кг.;
· назву напівфабрикату;
· масу однієї порції напівфабрикату у г.;
· кількість напівфабрикатів у порціях або штуках.
§ Режим роботи цеху складається з робочого часу та часу перерв.
Режим роботи цеху повинен узгоджуватись з режимом роботи підприємства. Робочий процес у цеху здійснюється у відповідності до графіків виходу на роботу.
§ Розробка оптимальних схем технологічних процесівпередбачає планування ходу виробничого процесу, в цілому та окремих його стадій, а також відповідну організацію робочих місць, оснащених необхідним обладнанням. Схеми технологічного процесу можна подати у вигляді блок-схем або таблиць.
Технологічна схема виробничого процесу Таблиця 3.1