Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Критерієм для відокремлення або об’єднання ліній обробки продуктів є кількість перероблюваної сировини.

               
   
ТЕХНОЛОГІЧНІ ЛІНІЇ І РОБОЧІ МІСЦЯ СПЕЦІАЛІЗОВАНОГО М’ЯСНОГО ЦЕХУ ВЕЛИКОЇ ПОТУЖНОСТІ
 
 
ТЕХНОЛОГІЧНА ЛІНІЯ З ОБРОБЛЯННЯ ВЕЛИКОЇ РОГАТОЇ ХУДОБИ
 
 
   
 
   
 
   
 
 
   

 


Робоче місце з виробництва січених виробів
І т. д.

                   
   
 
   
 
   
ТЕХНОЛОГІЧНІ ЛІНІЇ І РОБОЧІ МІСЦЯ СПЕЦІАЛІЗОВАНОГО РИБНОГО ЦЕХУ ВЕЛИКОЇ ПОТУЖНОСТІ
 
 
ТЕХНОЛОГІЧНА ЛІНІЯ ОБРОБЛЯННЯ РИБИ З КІСТКОВИМ СКЕЛЕТОМ
   
ТЕХНОЛОГІЧНА ЛІНІЯ ОБРОБЛЯННЯ РИБИ З ХРЯЩОВИМ СКЕЛЕТОМ
 

 

 


Робоче місце з виробництва н/ф із натуральної січеної маси
Робоче місце з виготовлення великошматкових н/ф
Робоче місце з первинної обробки рибної сировини
Робоче місце з первинної обробки рибної сировини
Робоче місце з виготовлення н/ф із котлетної маси
Робоче місце з обробки харчових відходів

 

 

І т. д.

       
   
 
 

 


Робочі місця м’ясо-рибного цеху середньої і малої потужностіорганізовуються аналогічно до робочих місць м’ясного і рибного цехів, наведених вище.

§ Оснащення цеху технологічним обладнанням (механічним і холодильним) здійснюється для механізації виробничих процесів, економії людських ресурсів та оптимізації технологічного процесу у часі.Розрахунок і підбіробладнання виконується за формулами (№ …).

Слід звернути увагуна те, що процес приготування деяких напівфабрикатів, згідно з технологією виробництва, передбачає повторне подрібнення продуктів. В цьому випадку тривалість роботи машини для подрібнення м’яса визначається за формулою:

,  

 

де - тривалість роботи машини за зміну, год;

- маса м’ясопродуктів при першому подрібненні на машині, кг;

- маса м’ясопродуктів з наповнювачами при повторному подрібненні на машині, кг;

і - продуктивність машини відповідно при першому і повторному подрібненні продуктів, кг/год;

У розрахунках менше від на 15 - 20% внаслідок збільшення в’язкості котлетної маси.

У м’ясо-рибному цеху доцільно передбачити встановлення холодильного обладнання (холодильних шаф), які розраховуються згідно з потрібною місткістю за формулою:

,  

де - розрахункова місткість шафи, кг;

-кількість сировини або напівфабрикатів, які зберігаються у холодильній шафі протягом розрахункового періоду, кг;

-коефіцієнт, що враховує масу тари, =0,7 - 0,8.

Місткість холодильних шаф визначають з урахуванням зберігання сировини і напівфабрикатів у кількості, яка забезпечить ритмічну роботу цеху протягом зміни.

§ Розрахунок загальної чисельності працівниківвиконується за формулами і зводиться у таблицю, що містить такі дані:

ü найменування сировини, технологічної операції;

ü кількість сировини (), кг;

ü норма виробітку (а), кг/год;

ü трудовитрати (Аі), люд.-год.

, ,

де - трудовитрати для виконання певної технологічної операції, людино-год;

- маса сировини, що переробляється за зміну, кг;

- норма виробітку для певної операції на одного працівника, кг/год;

- норма часу для певної операції, год/кг.

,  

- загальні трудовитрати для виконання виробничої програми цеху, люд.-год;

- трудовитрати для виконання повної технологічної операції, люд.-год.

Явочна чисельність робітників цеху визначають за формулою:

,  

де - тривалість робочого дня кухаря, год;

- коефіцієнт, що враховує зростання продуктивності праці ().

Розрахувати загальну (середньосписочну) чисельність робітників цеху з урахуванням роботи без вихідних та святкових днів за формулою:

N 2 = N 1 * ,  

де - коефіцієнт, що враховує роботу підприємства без вихідних та святкових днів.

При двохбригадному графіку виходу на роботу (= 11 год. 30 хв.) середньосписочна чисельність кухарів визначається за формулою:

N 2 = 2N 1 * ,  

де = 1,13 - коефіцієнт, що враховує відсутність працівників у зв’язку з хворобою, навчанням та відпускою.

7. Розрахунок та підбір немеханічного обладнання (виробничих столів, мийних ванн)здійснюється за формулами:

,  

де - розрахункова довжина столів, м;

1 - норма довжини стола на одного працівника для даної операції, м.

,  

де - розрахункова кількість столів, шт.;

- довжина підібраного за каталогами, довідниковою літературою, стандартного столу, м.

Розрахунок і підбір мийних ванн здійснюється за формулами:

,  

де - розрахунковий об'єм ванни, дм3;

- норма витрати води для промивання 1 кг продуктів, дм3;

- коефіцієнт заповнення ванн (= 0,85);

- оборотності ванн за зміну.

,  

де - тривалість циклу обробляння продукту в мийній ванні, хв.

- розрахункова кількість ванн, шт.;

- об’єм підібраної за каталогами, довідниковою літературою, стандартної ванни, дм3.

8. Кількість тари (контейнерів),необхідних для транспортування напівфабрикатів визначається за формулами:

,  

де - кількість тари певного виду, шт.;

- маса напівфабрикатів окремих видів, кг;

- місткість підібраної стандартної тари, кг;

- обіговість тари за зміну.

,  

де Т - тривалість роботи цеху за зміну, год;

- тривалість циклу використання тари за зміну, хв.

У розрахунках приймається = 3 6.

9. Розрахунок внутрішньо цехових транспортних засобів(стелажів пересувних) виконується за формулою:

,  

де - кількість стелажів певного виду, шт.;

- кількість тари, що транспортується на одному стелажі, шт.;

- обіговість стелажів за зміну, хв.

10. Обчислення корисної та загальної площ цехуздійснюється за формулами:

,  

де - корисна площа цеху, м2;

- установочна площа окремих видів обладнання, м2.

,  

де - умовний коефіцієнт використання площі цеху (у розрахунках овочевого цеху = 0,35 -0,4).

 


Читайте також:

  1. DIMCLRE (РЗМЦВЛ) - колір виносних ліній (номер кольору). Може приймати значенняBYBLOCK (ПОБЛОКУ) і BYLAYER (ПОСЛОЮ).
  2. II. Критерій найбільших лінійних деформацій
  3. Ni - загальна кількість періодів, протягом яких діє процентна ставка ri.
  4. А. Це наявність в однієї людини кількох ліній клітин з різним набором хромосом.
  5. Активний опір ліній електропередачі
  6. АНАЛІЗ ЛІНІЙНИХ МОДЕЛЕЙ ЕКОНОМІЧНИХ ЗАДАЧ
  7. Аналіз процесу і продуктів діяльності.
  8. Аналіз трифазного з’єднання з урахуванням опорів лінійних проводів
  9. Антитоталітарні демократичні революції у країнах Східної Європи. Розпад Югославії. Об’єднання Німеччини
  10. Багатоконтурні лінійні електричні ланцюги
  11. Багатомірна лінійна модель регресії.
  12. Бази даних як засіб зберігання й обробки інформації




Переглядів: 695

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
У м’ясо-рибному цеху | Компонування цехупередбачає визначення його оптимальної форми та розмірів і раціонального розміщення обладнання згідно з ходом технологічного процесу.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.007 сек.