МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Критерієм для відокремлення або об’єднання ліній обробки продуктів є кількість перероблюваної сировини.
І т. д.
Робочі місця м’ясо-рибного цеху середньої і малої потужностіорганізовуються аналогічно до робочих місць м’ясного і рибного цехів, наведених вище. § Оснащення цеху технологічним обладнанням (механічним і холодильним) здійснюється для механізації виробничих процесів, економії людських ресурсів та оптимізації технологічного процесу у часі.Розрахунок і підбіробладнання виконується за формулами (№ …). Слід звернути увагуна те, що процес приготування деяких напівфабрикатів, згідно з технологією виробництва, передбачає повторне подрібнення продуктів. В цьому випадку тривалість роботи машини для подрібнення м’яса визначається за формулою:
де - тривалість роботи машини за зміну, год; - маса м’ясопродуктів при першому подрібненні на машині, кг; - маса м’ясопродуктів з наповнювачами при повторному подрібненні на машині, кг; і - продуктивність машини відповідно при першому і повторному подрібненні продуктів, кг/год; У розрахунках менше від на 15 - 20% внаслідок збільшення в’язкості котлетної маси. У м’ясо-рибному цеху доцільно передбачити встановлення холодильного обладнання (холодильних шаф), які розраховуються згідно з потрібною місткістю за формулою:
де - розрахункова місткість шафи, кг; -кількість сировини або напівфабрикатів, які зберігаються у холодильній шафі протягом розрахункового періоду, кг; -коефіцієнт, що враховує масу тари, =0,7 - 0,8. Місткість холодильних шаф визначають з урахуванням зберігання сировини і напівфабрикатів у кількості, яка забезпечить ритмічну роботу цеху протягом зміни. § Розрахунок загальної чисельності працівниківвиконується за формулами і зводиться у таблицю, що містить такі дані: ü найменування сировини, технологічної операції; ü кількість сировини (), кг; ü норма виробітку (а), кг/год; ü трудовитрати (Аі), люд.-год. , , де - трудовитрати для виконання певної технологічної операції, людино-год; - маса сировини, що переробляється за зміну, кг; - норма виробітку для певної операції на одного працівника, кг/год; - норма часу для певної операції, год/кг.
- загальні трудовитрати для виконання виробничої програми цеху, люд.-год; - трудовитрати для виконання повної технологічної операції, люд.-год. Явочна чисельність робітників цеху визначають за формулою:
де - тривалість робочого дня кухаря, год; - коефіцієнт, що враховує зростання продуктивності праці (). Розрахувати загальну (середньосписочну) чисельність робітників цеху з урахуванням роботи без вихідних та святкових днів за формулою:
де - коефіцієнт, що враховує роботу підприємства без вихідних та святкових днів. При двохбригадному графіку виходу на роботу (= 11 год. 30 хв.) середньосписочна чисельність кухарів визначається за формулою:
де = 1,13 - коефіцієнт, що враховує відсутність працівників у зв’язку з хворобою, навчанням та відпускою. 7. Розрахунок та підбір немеханічного обладнання (виробничих столів, мийних ванн)здійснюється за формулами:
де - розрахункова довжина столів, м; 1 - норма довжини стола на одного працівника для даної операції, м.
де - розрахункова кількість столів, шт.; - довжина підібраного за каталогами, довідниковою літературою, стандартного столу, м. Розрахунок і підбір мийних ванн здійснюється за формулами:
де - розрахунковий об'єм ванни, дм3; - норма витрати води для промивання 1 кг продуктів, дм3; - коефіцієнт заповнення ванн (= 0,85); - оборотності ванн за зміну.
де - тривалість циклу обробляння продукту в мийній ванні, хв. - розрахункова кількість ванн, шт.; - об’єм підібраної за каталогами, довідниковою літературою, стандартної ванни, дм3. 8. Кількість тари (контейнерів),необхідних для транспортування напівфабрикатів визначається за формулами:
де - кількість тари певного виду, шт.; - маса напівфабрикатів окремих видів, кг; - місткість підібраної стандартної тари, кг; - обіговість тари за зміну.
де Т - тривалість роботи цеху за зміну, год; - тривалість циклу використання тари за зміну, хв. У розрахунках приймається = 3 6. 9. Розрахунок внутрішньо цехових транспортних засобів(стелажів пересувних) виконується за формулою:
де - кількість стелажів певного виду, шт.; - кількість тари, що транспортується на одному стелажі, шт.; - обіговість стелажів за зміну, хв. 10. Обчислення корисної та загальної площ цехуздійснюється за формулами:
де - корисна площа цеху, м2; - установочна площа окремих видів обладнання, м2.
де - умовний коефіцієнт використання площі цеху (у розрахунках овочевого цеху = 0,35 -0,4).
Читайте також:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|