![]()
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Критерієм для відокремлення або об’єднання ліній обробки продуктів є кількість перероблюваної сировини.
![]() ![]()
Робочі місця м’ясо-рибного цеху середньої і малої потужностіорганізовуються аналогічно до робочих місць м’ясного і рибного цехів, наведених вище. § Оснащення цеху технологічним обладнанням (механічним і холодильним) здійснюється для механізації виробничих процесів, економії людських ресурсів та оптимізації технологічного процесу у часі.Розрахунок і підбіробладнання виконується за формулами (№ …). Слід звернути увагуна те, що процес приготування деяких напівфабрикатів, згідно з технологією виробництва, передбачає повторне подрібнення продуктів. В цьому випадку тривалість роботи машини для подрібнення м’яса визначається за формулою:
де
У розрахунках У м’ясо-рибному цеху доцільно передбачити встановлення холодильного обладнання (холодильних шаф), які розраховуються згідно з потрібною місткістю за формулою:
де
Місткість холодильних шаф визначають з урахуванням зберігання сировини і напівфабрикатів у кількості, яка забезпечить ритмічну роботу цеху протягом § Розрахунок загальної чисельності працівниківвиконується за формулами і зводиться у таблицю, що містить такі дані: ü найменування сировини, технологічної операції; ü кількість сировини ( ü норма виробітку (а), кг/год; ü трудовитрати (Аі), люд.-год.
де
Явочна чисельність робітників цеху визначають за формулою:
де
Розрахувати загальну (середньосписочну) чисельність робітників цеху з урахуванням роботи без вихідних та святкових днів за формулою:
де При двохбригадному графіку виходу на роботу (
де 7. Розрахунок та підбір немеханічного обладнання (виробничих столів, мийних ванн)здійснюється за формулами:
де 1 - норма довжини стола на одного працівника для даної операції, м.
де
Розрахунок і підбір мийних ванн здійснюється за формулами:
де
де
8. Кількість тари (контейнерів),необхідних для транспортування напівфабрикатів визначається за формулами:
де
де Т - тривалість роботи цеху за зміну, год;
У розрахунках приймається 9. Розрахунок внутрішньо цехових транспортних засобів(стелажів пересувних) виконується за формулою:
де
10. Обчислення корисної та загальної площ цехуздійснюється за формулами:
де
де
Читайте також:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|