МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Критерієм для відокремлення або об’єднання ліній обробки продуктів є кількість перероблюваної сировини.
І т. д.
Робочі місця м’ясо-рибного цеху середньої і малої потужностіорганізовуються аналогічно до робочих місць м’ясного і рибного цехів, наведених вище. § Оснащення цеху технологічним обладнанням (механічним і холодильним) здійснюється для механізації виробничих процесів, економії людських ресурсів та оптимізації технологічного процесу у часі.Розрахунок і підбіробладнання виконується за формулами (№ …). Слід звернути увагуна те, що процес приготування деяких напівфабрикатів, згідно з технологією виробництва, передбачає повторне подрібнення продуктів. В цьому випадку тривалість роботи машини для подрібнення м’яса визначається за формулою:
де - тривалість роботи машини за зміну, год; - маса м’ясопродуктів при першому подрібненні на машині, кг; - маса м’ясопродуктів з наповнювачами при повторному подрібненні на машині, кг; і - продуктивність машини відповідно при першому і повторному подрібненні продуктів, кг/год; У розрахунках менше від на 15 - 20% внаслідок збільшення в’язкості котлетної маси. У м’ясо-рибному цеху доцільно передбачити встановлення холодильного обладнання (холодильних шаф), які розраховуються згідно з потрібною місткістю за формулою:
де - розрахункова місткість шафи, кг; -кількість сировини або напівфабрикатів, які зберігаються у холодильній шафі протягом розрахункового періоду, кг; -коефіцієнт, що враховує масу тари, =0,7 - 0,8. Місткість холодильних шаф визначають з урахуванням зберігання сировини і напівфабрикатів у кількості, яка забезпечить ритмічну роботу цеху протягом зміни. § Розрахунок загальної чисельності працівниківвиконується за формулами і зводиться у таблицю, що містить такі дані: ü найменування сировини, технологічної операції; ü кількість сировини (), кг; ü норма виробітку (а), кг/год; ü трудовитрати (Аі), люд.-год. , , де - трудовитрати для виконання певної технологічної операції, людино-год; - маса сировини, що переробляється за зміну, кг; - норма виробітку для певної операції на одного працівника, кг/год; - норма часу для певної операції, год/кг.
- загальні трудовитрати для виконання виробничої програми цеху, люд.-год; - трудовитрати для виконання повної технологічної операції, люд.-год. Явочна чисельність робітників цеху визначають за формулою:
де - тривалість робочого дня кухаря, год; - коефіцієнт, що враховує зростання продуктивності праці (). Розрахувати загальну (середньосписочну) чисельність робітників цеху з урахуванням роботи без вихідних та святкових днів за формулою:
де - коефіцієнт, що враховує роботу підприємства без вихідних та святкових днів. При двохбригадному графіку виходу на роботу (= 11 год. 30 хв.) середньосписочна чисельність кухарів визначається за формулою:
де = 1,13 - коефіцієнт, що враховує відсутність працівників у зв’язку з хворобою, навчанням та відпускою. 7. Розрахунок та підбір немеханічного обладнання (виробничих столів, мийних ванн)здійснюється за формулами:
де - розрахункова довжина столів, м; 1 - норма довжини стола на одного працівника для даної операції, м.
де - розрахункова кількість столів, шт.; - довжина підібраного за каталогами, довідниковою літературою, стандартного столу, м. Розрахунок і підбір мийних ванн здійснюється за формулами:
де - розрахунковий об'єм ванни, дм3; - норма витрати води для промивання 1 кг продуктів, дм3; - коефіцієнт заповнення ванн (= 0,85); - оборотності ванн за зміну.
де - тривалість циклу обробляння продукту в мийній ванні, хв. - розрахункова кількість ванн, шт.; - об’єм підібраної за каталогами, довідниковою літературою, стандартної ванни, дм3. 8. Кількість тари (контейнерів),необхідних для транспортування напівфабрикатів визначається за формулами:
де - кількість тари певного виду, шт.; - маса напівфабрикатів окремих видів, кг; - місткість підібраної стандартної тари, кг; - обіговість тари за зміну.
де Т - тривалість роботи цеху за зміну, год; - тривалість циклу використання тари за зміну, хв. У розрахунках приймається = 3 6. 9. Розрахунок внутрішньо цехових транспортних засобів(стелажів пересувних) виконується за формулою:
де - кількість стелажів певного виду, шт.; - кількість тари, що транспортується на одному стелажі, шт.; - обіговість стелажів за зміну, хв. 10. Обчислення корисної та загальної площ цехуздійснюється за формулами:
де - корисна площа цеху, м2; - установочна площа окремих видів обладнання, м2.
де - умовний коефіцієнт використання площі цеху (у розрахунках овочевого цеху = 0,35 -0,4).
Читайте також:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|