МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Застосування основних фізичних методів.Термометрія- вимірювання температури і підтримання її.Застосовуються Різні види приладів :рідинні термометри -ртутні,спиртові і високотемпера- турні на основі органічних сполук та рідких металів ;манометричні ,термо- метри опору і термопари. Вимірювання тиску-здійснюється за допомогою в основному приладів - манометрів різної конструкції; Вимірювання маси-задопомогою вагів різної конструкції:механічні,елект- ричні, термоелектричні; Віскозіметрія - вимірювання фізичної сталої в`язкості при допомозі віско- зиметрів різного виду та конструкції. Денсиметрія -вимірювання за допомогою денсиметрів різного призначен- ня :ареометри,спиртометри,нафтоденсиметри.Такі вимірювання застосову- ють для приготування хімічних лабораторних розчинів,визначення вмісту концентрації речовин в розчинах ( в сольових розчинах,спирту),визначення якості нафтопродуктів та інше. Рефрактометрія -визначення концентрації речовин в розчинах по показ- нику переломлення світла ,кількості жирів в продуктах харчування,іденти- фікації речовин на оптико-електричних приладах рефрактометрах. Спектроскопія - видима,ультрафіолетова і інфрачервона,люмінісцентна і рентгенофлюоресцентна.Це поширений в лабораторній практикі розділ методів дослідження вмісту речовин,характеристик розчинів і ідентифіка- ція природи розчинених речовин.Найбільше застосування має фотоколо- риметрія забарвлених розчинів на приладах фотоелектроколориметрах, особливо для виявлення вмісту металів-токсикантів,нітрит-іонів. сування набула атомно-абсорбційна спектроскопія Люмінесцентна спектроскопія дає можливість виявляти неякісні продукти та їх фальсифікати (м`ясні і рибні продукти ,олії рослинні). Хроматографія -інструментальний методдослідження складу та якості харчових продуктів,ідентифікації хімічних речовин на основі хроматогра- фії на пластинах "Силуфол" і за допомогою більш новітніх методів на газових та газорідинних хроматографах з комп`ютерним управлінням. Різноплановість і широка можливість хроматографії робить незамінним цей метод при аналізі харчових продуктів на вміст пестицидів,харчових доба- вок складу та якості жирів,при аналізі алкогольних напоїв.Особливо надійною являється найбільш новітня хромато-масспектроскопія. Полярографія -метод аналізу харчових продуктів на вміст металів-токси- кантів.Метод має недоліки,повязані із застосуванням ртуті, вданий час він витісняється методами вольтамперометрії і атомно-абсорбційної спек- роскопії. Потенціометричні методи -найбільше застосування цей метод набув при визначені величини рН розчинів і харчових продуктів,визначення вмісту елементів і іонів за допомогою іон-селективних електродів і при потенціометричному титрувані в ряді хімічних аналізів. Цей метод значно прогресує і у своєму розпоряджені має достатньо прила- дів нових конструкцій- рН-метри і іономіри. Калориметрія -фізичний метод визначення калорійності харчових продук- тів в залежності від її складу . Радіометрія - вимірювання радіоактивного випромінювання харчових продуктів,предметів вжитку,будівельних матеріалів,об`єктів навколиш- нього середовища та інших,що надає можливість виявляти та вимірювати в них вміст та концентрації радіонуклідів,які шкідливі для живих організ- мів людей і тварин.Радіометрія надзвичайно важливий розділ аналізу з огляду на застосування ядерної зброї,використання ядерної енергії,забруд- нення середовища радіоактивними речовинами техногенного і катастрофіч- ного походження,особливо при аваріях на ядерних реакторах і об`єктах.
Читайте також:
|
||||||||
|