МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Вареники з картопляною начинкоюЛабораторно - практична робота № 19. - Визначення доброякісності борошна за зовнішнім виглядом, запахом, смаком. Особиста гігієна. Правила безпечної праці. Локшина домашня. Просіяне борошно вищого або І сорту насипають гіркою, роблять заглиблення, в яке вливають воду, проціджений розчин солі, вводять сирі яйця, замішують круте тісто і витримують його 20-30 хв., щоб воно краще розкачувалось. Шматки готового тіста кладуть на стіл, посипаний борошном, розкачують шаром завтовшки 1 -1,5 мм. Шари тіста пересипають борошном і злегка підсушують на повітрі, потім складають у 3-4 шари і нарізують їх смужками завширшки 35-45 мм, потім упоперек соломкою чи смужками завширшки 3-4 мм. Локшину розсипають на посипані борошном столи або на фанерні лотки і підсушують 2-3 год. при температурі 40-50 °С. Використовують локшину домашню для приготування перших страв і гарнірів.
Для тіста вам знадобиться:
Для начинки:
Примітка: Сметану можна замінити практично будь-яким кисломолочним продуктом, але вареники з тіста на сметані виходять найніжнішими. Спосіб приготування: 1. Картоплю очистіть, наріжте крупно і зваріть в підсоленій воді. Воду злийте, покладіть в каструлю половину вершкового масла і зробіть пюре. 2. Лук дрібно наріжте і обсмажте на олії до красивого рум’яного кольору. 3. Просійте борошно в миску і перемішайте її з сіллю. 4. Соду додайте в сметану і гарненько перемішайте.
5. Сметану з содою додайте в борошно, перемішайте і, постійно помішуючи і підливаючи воду, замісіть тісто середньої густини. 6. Гарненько вимісіть тісто і заверніть його хвилин на 15-20 в плівку або кульок, щоб тісто трохи вистоялося і не обвітрилося. 7. Картопляне пюре поперчіть, додайте в нього половину смаженої цибулі і добре все перемішайте. 8. Від готового тіста відріжте приблизно чверть, скачайте з цього шматка ковбаску завтовшки близько 3 см, яку наріжте на шматочки завтовшки біля 1,3 см. Решту тіста тримайте в плівці. 9. Розкачайте шматочки тіста в нетовсті кружечки. Заготовки з тіста тримайте під серветкою, щоб вони не пересихали. 10. На середину кружечка покладіть неповну чайну ложечку начинки. 11. Краї вареника ретельно заліпіть. При бажанні можна прикрасити край вареника «кіскою». 12. Вареники опустіть в киплячу підсолену воду, злегка перемішайте, щоб вони не прилипнули до дна, і варіть 2-3 хвилини після спливання. 13. Зварені вареники виймайте шумівкою і кладіть в миску з вершковим маслом, що залишилося. Посипте вареники смаженою цибулею, що залишилася, а при бажанні і шкварками з сала. Можна їсти вареники і зі сметаною. біля 50 невеликих вареників
Д/завдання: знати технологічну послідовність приготування вареників, локшини. Вміти складати Тех. Схему приготування цих страв, зробити розрахунок собівартості. Принести продукти для приготування страв: вареники, галушки, млинці, локшина.
Прибирання.
Урок:20.4 Читайте також:
|
||||||||
|