Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Вареники з начинкою

Лобіо

Бануш

Різотто з овочами

Паста карбонара

 

Паста карбонара

 

Найменування сировини БРУТТО НЕТТО
Борошно (твердих сортів пшениці)
Курячі яйця 1 шт.
Олія рослинна
Сіль
Маса тіста -
Для соуса:    
Бекон копчений
Вершки
Сир «Пармезан»
Курячі яйця (жовтки) 1 шт.
Олія рослина
Курячі яйця (жовтки) для прикрашення 1 шт.
Вершкове масло
Вихід: -

Технологічний процес

Борошно просіяти та змішати з яйцем та сіллю. Поступово ввести олію та продовжити змішування руками до однорідної маси. Зробити кульку з тіста, обгорнути в харчову плівку та залишити на 30 хв. Готове тісто розкачати тонким шаром, нарізати тонкою соломкою та підсушити. Бекон нарізати на кубики чи соломку, обжарити на сковорідці. Для соусу змішати сирі жовтки з сіллю, перцем, натертим сиром «Пармезан» (половина норми). Додати вершки та перемішати до однорідної маси на водяній бані. У киплячу воду (1 л на кожні 100 г пасти) добавити сіль, ложку олії та пасту. Вода постійно повинна кипіти, а саму пасту треба регулярно перемішувати дерев’яною ложкою. Готову пасту (альденте) дістати з води та змастити вершковим маслом та залити приготовленим заздалегідь соусом та присипати беконом. Зверху пасту прикрасити жовтком та сиром «Пармезан». Подавати у глибокій тарілці, можна з краплинками соуса «Песто».

 

Різотто з грибами

 

Найменування сировини БРУТТО НЕТТО
Рис арборіо (круглий)
Бульйон з курки (не кубик!)
Печериці
Сир «Пармезан»
Вершкове масло
Вихід:  

 

Технологічний процес

Зварити бульйон з курки (спинка, кістки, ніжки, крильця чи інше), використовуючи чорний перець горошком, сіль, ріпчасту цибулю, моркву, коріння селери та петрушки, а також букет гарні – зв’язані ниткою (чи у марлевому мішечку) по три гілочки петрушки і тім’яну та лавровий лист. Готовий бульйон треба процідити та остудити.

На розігріту з олією сковороду викласти порізану дрібним кубиком цибулю. Пасерувати не допускаючи потемніння та золотистої корочки. Всипати рис та перемішати продовж 30 секунд щоб він пропитався олією. Влити вино та продовжувати перемішування. Коли вино випариться добавити частину бульйону та продовжувати мішати рис (на малому вогні). Бульйон вливати частинами по 30-40 мл. Коли рис буде напівготовий та залишиться ще половина бульйону - добавити обсмажені гриби, нарізанні невеликими ломтиками та продовжувати вливати частинами бульйон і перемішування рису.

Коли рис буде абсолютно готовий (тобто зробиться м'яким, але збереже при цьому чітко тверду серцевину - станеться це через 17 хвилин помішування й доливання), зніміть сковороду з вогню і залиште в спокої рівно на 1 хвилину. В готове різотто додати холодне, нарізане кубиками вершкове масло, натертий на дрібній тертці сир та швидко вимішати до повної однорідності.

Бануш

 

Найменування сировини БРУТТО НЕТТО
Кукурудзяна крупа
Сметана
Бринза
Сало
Вихід:  

 

Технологічний процес

Сметану покласти в казанок і розвести водою. Трохи посолити і довести до кипіння. Тонкою цівкою всипати кукурудзяну крупу і, постійно помішуючи дерев'яною ложкою (в одну сторону!), готувати до загустіння. Готовий бануш повинен відставати від стінок чавунця, а на поверхні з'являться крапельки масла. Розкласти по глиняним горщикам або піалах, посипати подрібненою бринзою, посипати зеленню і шкварками.

 

Варіант № 3


Читайте також:

  1. Вареники з картопляною начинкою




Переглядів: 588

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Страви з макаронних виробів | РЕКОМЕНДОВАНА ЛІТЕРАТУРА

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.003 сек.