МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
РЕКОМЕНДОВАНА ЛІТЕРАТУРАРис розсипчастий
Лобіо
Технологічний процес З вечора замочити квасолю. Відварити без солі до готовності на маленькому вогні з закритою кришкою (близько години). Злити воду. У сковороді обсмажити цибулю з морквою. Туди ж висипати мелені горіхи і зелень. Хвилин 5 потримати на вогні під кришкою. Томат розвести в 1,5 склянках води, влити в сковороду і ще 5-10 хв тушкувати. Потім викласти туди ж квасолю і тушкувати ще 10-15 хв. Вичавити часник, посолити і ще пару хвилин потримати під кришкою. Подавати в холодному вигляді. Вареники з начинкою
Технологічний процес
Приготувати тісто як на пасту (див. вар. №2). Розкачати товщиною 3-5 мм, вирізати кружечки та начинити фаршем (три варіанти начинки). Для начинки з картоплі – зварити пюре, змішати зі смаженою цибулею. Для начинки з грибів – обсмажити печериці з цибулею. Для начинки з вишнею - присипати вишню цукром та злити весь сік. Готові вареники класти у киплячу підсолену воду та варити до готовності. Вареники з грибами та картоплею – подавати зі сметаною, шкварками та обсмаженою цибулею. Вареники з вишнями варити до полу готовності у воді, а потім довести до готовності у вишневому сиропі (вишневий сік з консервованих вишень, цукор та вода). Подавати теж зі сметаною та присипати цукром.
Рис розсипчастий
Технологічний процес
Рис ретельно промити у холодній воді до прозорого кольору води (7-10 разів). Підсушити, засипати у казанок, посолити, залити водою (пропорція 1:1,5) та довести до кипіння. Після закипання води закрити кришкою та варити до готовності на малому вогні. Рис неможна мішати! Залишити готовий рис з закритою кришкою на 10-20 хв. Подавати з кусочком вершкового масла. Питання для самоперевірки:
1. Харчова цінність круп, бобових, макаронних виробів. 2. Наведіть асортимент страв і гарнірів з круп. 3. У чому особливості приготування розсипчастих каш з різних 4. Які крупи і з якою метою обсмажують перед варінням? 5. У чому особливості приготування в'язких каш з різних видів круп? 6. У чому особливості приготування рідких каш з різних видів круп? 7. Наведіть асортимент страв з бобових. 8. У чому особливості приготування страв з бобових? 9. Назвіть режими варіння бобових. Від яких факторів залежить тривалість їх теплової обробки? 10. Наведіть асортимент страв з макаронних виробів. 11. У чому особливості приготування страв з макаронних виробів? 12. Особливості відпуску страв з макаронних виробів. Читайте також:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|