Студопедия
Новини освіти і науки:
Контакти
 


Тлумачний словник






Бюрократичні організаційні структури управління.

Рис. 8.5. Лінійно-функціональна організаційна структура управління

Рис. 8.4. Лінійно-штабна організаційна структура управління

Лінійно-функціональна організаційна структура управління.За цієї структури функціональні служби уповноважені управляти роботою служб нижчого рівня, які виконують певні конкретні функції (рис. 8.5). Делегуються при цьому не лінійні, а функціональні повноваження. Наприклад, відділ праці та заробітної плати підприємства розпоряджається відповідними видами діяльності цехового бюро праці та заробітної плати, яке перебуває в лінійному підпорядкуванні начальника цеху.

 


 


Штабні служби №1
Штабні служби №2

           
     
 
 


 

На початку XX ст. німецький соціолог Макс Вебер (1864— 1920) запропонував концепцію бюрократії як своєрідну нормативну модель, ідеал, назвавши її модель раціональної (традиційної) бюрократії. її характеризують такі особливості:

—чіткий поділ праці, що забезпечує формування висококваліфікованих спеціалістів;

—ієрархічність рівнів управління, за якої нижчий рівень контролюється вищим;

—наявність взаємопов'язаної системи формальних правил і стандартів;

—формальна безособовість, згідно з якою офіційні особи виконують свої обов'язки;

—домінування кваліфікаційних вимог під час фор­мування штатів організації.

Недоліками цієї моделі є негнучкість, неадекватне реагування на нові рішення, зміни, конфліктні ситуації.

Дивізійні організаційні структури управління.їх використовують в організаціях із широкою номенклатурою продукції (послуг), у яких швидко змінюються споживачі, а також у міжнародних організаціях. Серед дивізійних виділяють продуктові, споживчі й територіальні організаційні структури управління.

Згідно з продуктовою організаційною структурою управління керівнику делегують повноваження щодо управління певним типом продукції. У його підпорядкуванні перебувають і керівники вторинних служб (виробничої, технічної, збуту тощо). Недолік цієї структури управління полягає в збільшенні витрат у зв'язку з можливим дублюванням робіт, пов'язаних з виробництвом різних видів продукції.

Споживча організаційна структура управління орієнтована на споживача. До неї належать підрозділи, виробничо-господарська діяльність яких спрямована на забезпечення виробничих потреб певних груп споживачів (покупців) (наприклад, відділ енергетики на промисловому підприємстві, служба ремонту і технічного обслуговування).

Територіальна організаційна структура управління формується за географічним розташуванням підприємства. Так, підрозділи збуту можуть функціонувати в різних регіонах України і навіть світу. На рис. 8.6 представлено спрощений варіант територіальної структури управління організацією, яка діє на міжнародних ринках.

   
 
 
 

 



Читайте також:

  1. III. Процедура встановлення категорій об’єктам туристичної інфраструктури
  2. Адаптивні організаційні структури управління.
  3. Адміністративне право і державне управління.
  4. Адміністративні методи - це сукупність прийомів, впливів, заснованих на використанні об'єктивних організаційних відносин між людьми та загальноорганізаційних принципів управління.
  5. Аналіз асортименту й структури випуску продукції.
  6. Аналіз динаміки і структури валового нагромадження.
  7. Аналіз динаміки і структури витрат підприємства
  8. Аналіз динаміки та структури банківських доходів
  9. Аналіз динаміки та структури валютних операцій
  10. Аналіз організаційних структур управління.
  11. Аналіз показників складу, структури й технічного стану основних фондів.
  12. Аналіз рівня, динаміки і структури обсягу виробленої та реалізованої продукції




Переглядів: 793

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Лінійно-штабна організаційна структура управління. | Адаптивні організаційні структури управління.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.001 сек.