Енотехнології в кулінарній етнології країн Південної Європи. Еногастрономічні поєднання в меню
Пудинг з портвейном
В міксері перемішують усі інгредієнти (цукор, молоко, білки, портвейн, кукурудзяне борошно, апельсинову цедру). Змащену маслом форму для пудингу притрушують цукровою пудрою і викладають суміш. Готують пудинг на водяній бані близько 1,5 год.
БОЛГАРІЯ
В Болгарії вирощують
Ø Каберне
Ø Совиньон
Ø Мерло
Ø Гамзу
Ø Мавруд
Ø Мельник
Для виготовлення насиченого чорносмородинового стилю червоного вина
Ø Шардоне
ІТАЛІЯ
· Червоні винаП’ємонта і Північно-Західної Італії вживають з їжею.
· Асті та інші світлі вина із мускатного винограду краще пити літом або із щільним десертом.
· Білі вина Північно-Східної Італії п’ють у якості аператива або з легкою закускою.
· Легкі червоні вина підходять для простих страв, таких як, піцца і макаронні вироби. ReclotoiAmarone (10 років витримкані у пляшках) призначені для свят.
Кріплена Марсала – солодка з присмаком коричневого цукру і бадьорої кислотності. Підходить для сільської італійської кухні.
ІСПАНІЯ
РІОХА виноробний регіон Іспанії. Багато червоних вин.
Біла Ріоха – трав’яний стиль із свіжою лимонною гірчинкою.
Елітна червона Ріоха – серйозне вино, яке заслуговую доброї їжі. Легкі червоні вина добре вживати літом.
Ø Температура сервірування – 10-12оС
Ø Колір – темно-червоний
Ø Смак – м’який, повнотілий, із сильним ванільним відтінком, пряний