Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Тема 1. ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ ДО ЗВІТНОСТІ

1. Асортимент, класифікація

2. Технологія виробництва

3. Хімічний склад, харчова цінність

Прянощі-продукти рослинного походження які мають сильний аромат та іноді рідкий смак. Використовують для покращення смакових властивостей їжі, сприяють її засвоєнню тому що вони є каталізаторами. Приймають реакції в багатьох ферментних процесах, активізують процес обміну речовин виведенню з організму людини шлаки, підвищують захисну функцію тому, що проявляють бактерицидну та антиокислюючі властивості. Мають консервовану дію при + харчових продуктів. Деякі проявля.ть лікувальні властивості тому використовуються для приготування ліків. Смакові та ароматичні речовини :ефірні олії, глікозиди, алкалоїди.

Прянощі проділяють, на:

· Класичні

· Екзотичні

· Місцеві

Класичні- в залежності від того Яка частина рослини використовується в їжу їх поділяють на групи:

· Листові(лавровий лист)

· Квіти, їх частини(гвоздика)

· Плодові(перець ваніль)

· Насіннєві(кунжут)

· Коріння(хрін)

Ø Гірчиця- отримують порошок з макухи після віджиму олії з самої гірчиці. Суха гірчиця містить глікозид-синегрин,який розкладається на гірчичну олію, глюкозу. Порошок буває 2х сортів: 1 та 2 при + до порошку олію, цукор, оцет, готують приправи до різних обідніх страв

Ø Перець чорний- висушені недостиглі плоди, тропічної рослини сімейства перцевих. Гострий та пекучий смак ,обумовлюється алкалоїдом пелерин- 9%. Якість – за зовнішніми показниками, вологістю не більше 12%, зольністю не більше6%.

Ø Ваніль- висушені недостиглі стрючни орхідеї. Потрібна спеціальна обробка спочатку коротка термічна обробка з подальшою ферментацією при Т60°С протягом 7днів(в темноті) до появи коричневого забарвлення. сушать на відкритому повітрі до появи білого нальоту(ванілін). Ванілін сортуюють і складають в залізні ящики по 3-4кг пучки.

Ø Лаврове листя- проводять заготовку з грудня по червень. Зрізають гілки від 7 до 10днів сушать в тіні відокремлюють від гілок ,сортують і укладають у мішки

Ø Гвоздика- це висушені на сонці бруньки гвоздичного дерева, широко використовуються у кондитерському виробництві.

Ø Імбир- висушене кореневище тропічної рослини, імбир очищають від покривних тканин, обробляють хлором , або розчином вапна , може бути в молотому вигляді.

Ø Кориця- із кори дерева родини лаврових(молода кора) у продаж у вигляді трубочок, або мелена.

Місцеві прянощі

В свіжому виглядв проділяють на пряні овочі та трави.

Ø Пряні овочі- культурні рослини вживають у їжу коріння ,стебла, листя(цибуля, часник,леварда)

Ø Коренеплоди- листя , квітка,(майоран, кмин, м*ята,базилік)

Суміш карі від 7до 24 компонентів

Упаковка

До 100гр в пакеті з картону із внутрішнім пакетом з пергаменту, скляні банки з закупореними пластмасовими кришками та на споживчу тару наносять маркування.

Хімічний склад

Ø Чорний перець- 1.5% ефірних масел та пелерину який надає пекучого смаку

Ø Червоний перець- надає перцю колір, а також вітаміни А,С

Ø Коріандр- багато вітамінів

Ø Мускатний горіх- ароматні речовини, ефірні масла, алкалоїди

Ø Гвоздика- ефірні масла. Жири ,дубильні речовини

Ø Кориця- ефірні масла, альдегіди

Ø Лавровий лист- ефірне масло-цинеол + приємний смак,алкалоїди,гіркі речовини,вітаміни С та РР

Прянощі сприяють відділенню ферментів для підищенню апетита.

Кориця- найліше сприяє кровообігу в судинах головного мозку.

 

Тема 1. ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ ДО ЗВІТНОСТІ

 

1. Поняття, роль і значення звітності.

2. Класифікація звітності.

3. Вимоги до звітності підприємств

4. Мета та склад фінансової звітності

5. Принципи підготовки фінансової звітності

6. Користувачі звітності

 

1. Поняття, роль і значення звітності.

Основним видом звітності підприємств є фінансова звітність, тому головну увагу при вивченні дисципліни буде зосереджено на фінансовій звітності.

Мета, склад і принципи підготовки фінансової звітності та вимоги до визнання і розкриття її елементів визначаються Положенням (стандартом) БО 1 "Загальні вимоги до фінансової звітності" (крім бюджетних установ).

Фінансова звітність складається на сонові правильно обраної та затвердженої облікової політики підприємства.

Облікова політика - сукупність принципів, методів і процедур, які використовуються підприємством для складання та подання фінансової звітності.

Фінансова звітність - бухгалтерська звітність, що містить інформацію про фінансовий стан, результати діяльності та рух грошових коштів підприємства за звітний період. Фінансова звітність забезпечує інформаційні потреби користувачів щодо:

1) придбання, продажу та володіння цінними паперами;

2) участі в капіталі підприємства;

3) оцінки якості управління;

4) оцінки здатності підприємства своєчасно виконувати свої зобов'язання;

5) забезпеченості зобов'язань підприємства;

6) визначення суми дивідендів, що підлягають розподілу;

7) регулювання діяльності підприємства;

8) інших рішень.

Економічні рішення, які приймають користувачі фінансових звітів, вимагають оцінки здатності підприємства генерувати грошові кошти та їх еквіваленти, а також часу та впевненості в їх генеруванні. Власне цим і визначається, наприклад, спроможність підприємства здійснювати виплату заробітної плати або розраховуватися з постачальниками, своєчасно повертати позики, сплачувати дивіденди.

Користувачі можуть краще оцінювати здатність підприємства генерувати грошові кошти чи їх еквіваленти, якщо мають у своєму розпорядженні узагальнену та систематизовану інформацію у вигляді фінансової звітності, сфокусовану на фінансовому стані та результатах діяльності підприємства.


Читайте також:

  1. I. Загальні збори АТ
  2. I. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  3. II. Вимоги безпеки перед початком роботи
  4. II. Вимоги безпеки праці перед початком роботи
  5. II. Вимоги до складання паспорта бюджетної програми
  6. II. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ.
  7. III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  8. III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  9. III. Вимоги до учасників, складу груп і керівників туристських подорожей
  10. IV. Вимоги безпеки під час роботи на навчально-дослідній ділянці
  11. IV. ВИМОГИ ПРОФЕСIЇ ДО IНДИВIДУАЛЬНО-ПСИХОЛОГIЧНИХ ОСОБЛИВОСТЕЙ ФАХIВЦЯ
  12. V. Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях




Переглядів: 326

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Прянощі | Класифікація звітності.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.