МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
Тема 1. ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ ДО ЗВІТНОСТІ1. Асортимент, класифікація 2. Технологія виробництва 3. Хімічний склад, харчова цінність Прянощі-продукти рослинного походження які мають сильний аромат та іноді рідкий смак. Використовують для покращення смакових властивостей їжі, сприяють її засвоєнню тому що вони є каталізаторами. Приймають реакції в багатьох ферментних процесах, активізують процес обміну речовин виведенню з організму людини шлаки, підвищують захисну функцію тому, що проявляють бактерицидну та антиокислюючі властивості. Мають консервовану дію при + харчових продуктів. Деякі проявля.ть лікувальні властивості тому використовуються для приготування ліків. Смакові та ароматичні речовини :ефірні олії, глікозиди, алкалоїди. Прянощі проділяють, на: · Класичні · Екзотичні · Місцеві Класичні- в залежності від того Яка частина рослини використовується в їжу їх поділяють на групи: · Листові(лавровий лист) · Квіти, їх частини(гвоздика) · Плодові(перець ваніль) · Насіннєві(кунжут) · Коріння(хрін) Ø Гірчиця- отримують порошок з макухи після віджиму олії з самої гірчиці. Суха гірчиця містить глікозид-синегрин,який розкладається на гірчичну олію, глюкозу. Порошок буває 2х сортів: 1 та 2 при + до порошку олію, цукор, оцет, готують приправи до різних обідніх страв Ø Перець чорний- висушені недостиглі плоди, тропічної рослини сімейства перцевих. Гострий та пекучий смак ,обумовлюється алкалоїдом пелерин- 9%. Якість – за зовнішніми показниками, вологістю не більше 12%, зольністю не більше6%. Ø Ваніль- висушені недостиглі стрючни орхідеї. Потрібна спеціальна обробка спочатку коротка термічна обробка з подальшою ферментацією при Т60°С протягом 7днів(в темноті) до появи коричневого забарвлення. сушать на відкритому повітрі до появи білого нальоту(ванілін). Ванілін сортуюють і складають в залізні ящики по 3-4кг пучки. Ø Лаврове листя- проводять заготовку з грудня по червень. Зрізають гілки від 7 до 10днів сушать в тіні відокремлюють від гілок ,сортують і укладають у мішки Ø Гвоздика- це висушені на сонці бруньки гвоздичного дерева, широко використовуються у кондитерському виробництві. Ø Імбир- висушене кореневище тропічної рослини, імбир очищають від покривних тканин, обробляють хлором , або розчином вапна , може бути в молотому вигляді. Ø Кориця- із кори дерева родини лаврових(молода кора) у продаж у вигляді трубочок, або мелена. Місцеві прянощі В свіжому виглядв проділяють на пряні овочі та трави. Ø Пряні овочі- культурні рослини вживають у їжу коріння ,стебла, листя(цибуля, часник,леварда) Ø Коренеплоди- листя , квітка,(майоран, кмин, м*ята,базилік) Суміш карі від 7до 24 компонентів Упаковка До 100гр в пакеті з картону із внутрішнім пакетом з пергаменту, скляні банки з закупореними пластмасовими кришками та на споживчу тару наносять маркування. Хімічний склад Ø Чорний перець- 1.5% ефірних масел та пелерину який надає пекучого смаку Ø Червоний перець- надає перцю колір, а також вітаміни А,С Ø Коріандр- багато вітамінів Ø Мускатний горіх- ароматні речовини, ефірні масла, алкалоїди Ø Гвоздика- ефірні масла. Жири ,дубильні речовини Ø Кориця- ефірні масла, альдегіди Ø Лавровий лист- ефірне масло-цинеол + приємний смак,алкалоїди,гіркі речовини,вітаміни С та РР Прянощі сприяють відділенню ферментів для підищенню апетита. Кориця- найліше сприяє кровообігу в судинах головного мозку.
Тема 1. ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ ДО ЗВІТНОСТІ
1. Поняття, роль і значення звітності. 2. Класифікація звітності. 3. Вимоги до звітності підприємств 4. Мета та склад фінансової звітності 5. Принципи підготовки фінансової звітності 6. Користувачі звітності
1. Поняття, роль і значення звітності. Основним видом звітності підприємств є фінансова звітність, тому головну увагу при вивченні дисципліни буде зосереджено на фінансовій звітності. Мета, склад і принципи підготовки фінансової звітності та вимоги до визнання і розкриття її елементів визначаються Положенням (стандартом) БО 1 "Загальні вимоги до фінансової звітності" (крім бюджетних установ). Фінансова звітність складається на сонові правильно обраної та затвердженої облікової політики підприємства. Облікова політика - сукупність принципів, методів і процедур, які використовуються підприємством для складання та подання фінансової звітності. Фінансова звітність - бухгалтерська звітність, що містить інформацію про фінансовий стан, результати діяльності та рух грошових коштів підприємства за звітний період. Фінансова звітність забезпечує інформаційні потреби користувачів щодо: 1) придбання, продажу та володіння цінними паперами; 2) участі в капіталі підприємства; 3) оцінки якості управління; 4) оцінки здатності підприємства своєчасно виконувати свої зобов'язання; 5) забезпеченості зобов'язань підприємства; 6) визначення суми дивідендів, що підлягають розподілу; 7) регулювання діяльності підприємства; 8) інших рішень. Економічні рішення, які приймають користувачі фінансових звітів, вимагають оцінки здатності підприємства генерувати грошові кошти та їх еквіваленти, а також часу та впевненості в їх генеруванні. Власне цим і визначається, наприклад, спроможність підприємства здійснювати виплату заробітної плати або розраховуватися з постачальниками, своєчасно повертати позики, сплачувати дивіденди. Користувачі можуть краще оцінювати здатність підприємства генерувати грошові кошти чи їх еквіваленти, якщо мають у своєму розпорядженні узагальнену та систематизовану інформацію у вигляді фінансової звітності, сфокусовану на фінансовому стані та результатах діяльності підприємства. Читайте також:
|
||||||||
|