Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Структура річної економії підприємства від поліпшення умов і безпеки праці

 

Найменування груми показниківекономії Складові річної економії
Економія від змен­шення професійної захворюваності - заробітна плата; - зниження собівартості продукції; - зменшення виплат по тимчасовій непрацездатності
Економія від змен­шення випадків трав­матизму - заробітна плата; - зниження собівартості продукції; - зменшення виплат по тимчасовій непрацездатності
Економія від зни­ження плинності кадрів - зниження собівартості продукції; - збільшення прибутку; - витрати на підготовку кадрів
Економія від скоро­чення пільг і ком­пенсацій за роботу в небезпечних і шкід­ливих умовах - заробітна плата; - витрати на лікувально-профілактичне харчування; - витрати на безкоштовне надання молока чи інших рівноцінних харчових продуктів

Розрахунок економії за показниками, що базуються на зіставленні зміни основних соціально-економічних результатів за певний час (рівня травматизму, захворюваності, розміру пільг і компенсацій за роботу в несприятливих умовах, скорочення плинності кадрів тощо) здійснюється за наступного схемою:

1.Скорочення втрат робочого часу за рахунок зменшення рівня захворюваності (аналогічно для травматизму) за визначений час (А/і) визначається за формулою:

п Ді *~ Д 2 11 /"ЗЛ

ДІЇ — —■---------- Ч і \ 3)

'■"*' ілп .3' ч /


 







 


 


11. Економія фонду заробітної плати у зв'язку зі скороченням чи повним скасуванням додаткової відпустки (£„):

(із)

де 3 - середньоденна оплата праці одного працівника;

Ч'.т, 1/дв - чисельність працівників, що мають право на додаткову відпустку

до і після впровадження заходів щодо поліпшення умов праці;

Л„, Д\ - середня тривалість додаткової відпустки одного працівника, що має

на це право до і після впровадження заходів.

12. Економія фонду заробітної плати у зв'язку зі скороченням
чисельності працівників, що мають право на підвищення тарифу за
роботу у важких, шкідливих, особливо важких і особливо шкідливих
умовах праці Етс:

Етс - ФС[3ГН(% - %) + Зпіп - %)], (14)

де Фс - ефективний фонд робочого часу;

3ГЙ - середньогодинна тарифна ставка працівників при відрядній оплаті

праці за роботу в незадовільних умовах;

3ПІ - середньогодинна тарифна ставка працівників при погодинній оплаті за

роботу в незадовільних умовах;

Ч'п, Ч'п - чисельність працівників (при відрядній оплаті), що працюють у

незадовільних умовах, відповідно, до і після впровадження працеохоронних

заходів;

Ч!п, Ч*п - чисельність працівників (за погодинної оплати), що працюють у

незадовільних умовах праці, відповідно, до і після впровадження заходів

щодо поліпшення умов праці.

13. Економія витрат за рахунок скорочення чисельності працівни­
ків, що мають право на лікувально-профілактичне харчування (£Д(І):

лп Олії ' нижнії пи^ пік' ^ ^

де §,ш - денна вартість лікувально-профілактичного харчування одного пра­цівника;

Упп, т - кількість днів, коли надається лікувально-профілактнчне харчу­вання відповідно до і після впровадження заходів;

Упп, Д?пп - кількість працівників, що мають право на лікувально-профілак­тичне харчування відповідно до і після впровадження заходів.

14. Економія витрат у зв'язку зі скороченням кількості працівників,
які користуються правом на безкоштовне одержання молока або рівно­
цінних харчових продуктів сх) розраховується аналогічно розрахун-


ку економії витрат за рахунок скорочення чисельності працівників, що мають право на лікувально-профілактичне харчування (£,„,)■

15. Загальна (річна) економія витрат на пільги і компенсації пра­
цівникам за роботу в несприятливих умовах {Е ):

рму сд дв тс лл сх" ^ '

16. Річна економія підприємства від поліпшення умов і безпеки
праці за показниками, що базуються на визначенні основних соціаль­
но-економічних результатів працеохоронної діяльності па підприєм­
стві (Е ), є сумою складових, визначених за формулами (8), (9) і (15):

(17)

р рз "рт рпу*

Визначивши річну економію від поліпшення умов і безпеки праці за показниками, що базуються на визначенні основних соціально-еко-иомічних результатів працеохоронної діяльності на підприємстві (Е ), за формулою (1) знаходимо ефективність витрат на охорону праці (Е).


Читайте також:

  1. Cистеми безпеки торговельних підприємств
  2. II. Вимоги безпеки перед початком роботи
  3. II. Вимоги безпеки праці перед початком роботи
  4. III етап. Аналіз факторів, що визначають цінову політику підприємства.
  5. III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  6. III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  7. III. Географічна структура світового ринку позичкового капіталу
  8. IV група- показники надійності підприємства
  9. IV. Вимоги безпеки під час роботи на навчально-дослідній ділянці
  10. L2.T4/1.Переміщення твердих речовин по території хімічного підприємства.
  11. V. Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях
  12. V. Вимоги безпеки в екстремальних ситуаціях




Переглядів: 940

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Розглядаючи зазначені витрати за їхньою доцільністю, їх можна поділити на доцільні, частково доцільні і недоцільні витрати. | Стимулювання охорони праці

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.025 сек.