Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Вимоги до водопостачання та каналізації.

Виробничі приміщення повинні бути обладнані системами виробничого, протипожежного та господарсько-питного водопроводів, господарсько-побутовою та виробничою каналізацією.

Норма витрат води на пиття та побутові потреби для цехів з надлишком тепла на одну людину в зміну 45 л, а в інших цехах 25л.

В гарячих цехах повинні бути установки з охолодженою підсоленою газованою водою.

Відстань від робочого місця, що найбільш віддалене 75 м. Не можна з’єднувати мережі господарсько-питного водопроводу з мережами спеціальних виробничих та протипожежних водопроводів, що дають не питну воду.

Всі стічні води спускаються в міську каналізаційну мережу. Зливання в каналізаційну мережу відпрацьованих розчинів кислот, лугів, електролітів допускається лише після нейтралізації та очищення.

Забороняється зливати в каналізаційну мережу толуол, ацетон, бензин, мінеральні мастила та стічні води з великим вмістом жиру. Зливають стічні води тільки після того коли пропускають їх через жироловки цехові і жироловки підприємства.

 

SПитання для самоконтролю

1. Які основні санітарно-гігієнічні вимоги до розміщення підприємств та планування території?

2. Які вимоги до виробничих будівель та споруд?

3. Які вимоги до допоміжних приміщень?

4. Які основні вимоги до водопостачання та каналізації?

 

ТЕМА Професійні хвороби та їх профілактика

ПЛАН

1. Професійні хвороби робітників тваринництва та м’ясопереробних підприємств.

2. Профілактика сибірки.

3. Профілактика туберкульозу.

4. Профілактика туляремії.

5. Профілактика Ку-гарячки.

6. Профілактика лептоспірозу.

7. Профілактика бешихи.

8. Профілактика сказу.

9. Профілактика лістеріозу.

10. Профілактика лейкозу.

11. Профілактика гнійничкових хвороб.

12. Профілактика токсикоінфекції.

13. Профілактика гельмінтозів.

 

¨ Література

1. Бакшеев П.Д и др. Справочник по охране труда и технике безопасности в животноводстве - К.: Урожай, 1985.- 114-137с.

2. Беляев В.В. Охрана труда на предприятиях мясной и молочной промышленности – М.: Легкая и пищевая промышленность, 1982. - 84-91с.

!Основні терміни і поняття

14. Професійні захворювання, виробничо – обумовлені захворювання, сибірка, туберкульоз, туляремія, Ку-гарячка, лептоспіроз, бешиха, сказ, лістеріоз, лейкоз, гнійничкові хвороби, токсикоінфекції.

& Теоретичні положення


Читайте також:

  1. II. Вимоги безпеки перед початком роботи
  2. II. Вимоги безпеки праці перед початком роботи
  3. II. Вимоги до складання паспорта бюджетної програми
  4. III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  5. III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  6. III. Вимоги до учасників, складу груп і керівників туристських подорожей
  7. IV. Вимоги безпеки під час роботи на навчально-дослідній ділянці
  8. IV. ВИМОГИ ПРОФЕСIЇ ДО IНДИВIДУАЛЬНО-ПСИХОЛОГIЧНИХ ОСОБЛИВОСТЕЙ ФАХIВЦЯ
  9. V. Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях
  10. V. Вимоги безпеки в екстремальних ситуаціях
  11. Автоматизація насосних станцій водопостачання
  12. Автоматизовані станції управління насосними станціями водопостачання першого, другого і третього підйомів




Переглядів: 3399

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Основні вимоги до допоміжних приміщень. | Професійні хвороби робітників тваринництва та м’ясопереробних підприємств.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.133 сек.