Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Транспортування і зберігання рибних пресервів

Рибні пресерви відвантажують у торгову мережу з появою ознак дозрівання. За погодженням з товароодержувачем допускається відвантажувати рибні пресерви не дозрілими, за умовою дозрівання їх на спеціалізованих оптових складах у місцях споживання.

Для забезпечення нормального просолювання пресервів з нерозібраної риби в процесі дозрівання ящики з банками двічі перевертають: перший раз через 3-5 діб, другий - через 7-10 діб з дня виготовлення. Найбільш сприятлива для дозрівання температура від 0 до -3оС. Щоб прискорити дозрівання, температуру в приміщенні підвищують до 8-10оС до появи перших ознак дозрівання.

Рибні пресерви транспортують і зберігають згідно з правилами перевезення і зберігання продуктів, які швидко псуються, при температурі від 0 до -8оС і відносній вологості повітря не вище від 75 %. Сардини і скумбрію курильську і далекосхідну пряного і спеціального засолів та сайру спеціального засолу зберігають при температурі -6...-8оС.

Строки зберігання більшості рибних пресервів не перевищують 1,5-3 міс.

Пресерви спеціального засолу з кільки, мойви, салаки, тюльки і хамси можна зберігати до 4 міс., з дати виготовлення їх. Пресерви цієї групи дозволяється зберігати на оптових торгових складах, базах і в магазинах при температурі від 1 до -1оС. Строки зберігання продукції при цьому не повинні перевищувати 10 діб. При температурі 4-6оС пресерви можна зберігати тільки до 3 діб. Пресерви з сайри спеціального засолу зберігають до 4 міс. При температурі -3...-6оС строки зберігання їх не повинні перевищувати 14 діб, а при температурі 4-6оС - 3 доби.

Строки зберігання всіх груп рибних пресервів можна збільшити при пониженій температурі. Так, при температурі -6...-8оС вони можуть становити 6-8 міс. Пресерви з слабкосолоного оселедця спеціального засолу і пресерви в гірчичному соусі при температурі -8 оС можна зберігати до 1 року.

При зберіганні пресервів не можна допускати заморожування продукту, щоб уникнути небажаних процесів (виникнення фізичного бомбажу, дефектів консистенції). При підвищеній температурі зберігання внаслідок розвитку ароматоутворюючих молочно-кислих бактерій може виникнути бомбаж.

У процесі зберігання пресервів необхідний систематичний контроль за станом тари, появою бомбажу, органолептичними і фізико-хімічними показниками.

 

Контрольні завдання і запитання

Що являють собою рибні пресерви?

Споживні властивості рибних пресервів і фактори, які впливають на формування їх.

Види розбирання риби для виготовлення пресервів.

Які фактори впливають на формування асортименту рибних пресервів?

Класифікація і асортимент пресервів.

Вимоги до якості рибних пресервів.

Дефекти рибних пресервів.

Тара, яка використовується для рибних пресервів.

Способи укладання риби в тару.

Умови і строки зберігання рибних пресервів.

 


Читайте також:

  1. L2.T4. Транспортування рідких, твердих та газоподібних речовин.
  2. L2.T4/1.1. Засоби періодичного транспортування штучних матеріалів.
  3. L2.T4/1.2. Засоби безперервного транспортування матеріалів. Транспортери.
  4. Бази даних як засіб зберігання й обробки інформації
  5. Безпечне поводження з хімічними речовинами та рекомендації щодо їх зберігання
  6. Буфер обміну — це тимчасове місце зберігання інформації, яку було скопійовано або переміщено з одного місця з метою використання в іншому.
  7. Виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів
  8. Види умовних рефлексів, механізм утворення та зберігання. Гальмування.
  9. Використання рибних ресурсів
  10. Вимоги до оформлення та зберігання документів
  11. Вимоги до приміщень для зберігання наркотичних і психотропних речовин та прекурсорів
  12. Вимоги до якості маркування, пакування, умов зберігання, стерилізація.




Переглядів: 1516

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Упаковування рибних пресервів | 

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.011 сек.