МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Транспортування і зберігання рибних пресервівРибні пресерви відвантажують у торгову мережу з появою ознак дозрівання. За погодженням з товароодержувачем допускається відвантажувати рибні пресерви не дозрілими, за умовою дозрівання їх на спеціалізованих оптових складах у місцях споживання. Для забезпечення нормального просолювання пресервів з нерозібраної риби в процесі дозрівання ящики з банками двічі перевертають: перший раз через 3-5 діб, другий - через 7-10 діб з дня виготовлення. Найбільш сприятлива для дозрівання температура від 0 до -3оС. Щоб прискорити дозрівання, температуру в приміщенні підвищують до 8-10оС до появи перших ознак дозрівання. Рибні пресерви транспортують і зберігають згідно з правилами перевезення і зберігання продуктів, які швидко псуються, при температурі від 0 до -8оС і відносній вологості повітря не вище від 75 %. Сардини і скумбрію курильську і далекосхідну пряного і спеціального засолів та сайру спеціального засолу зберігають при температурі -6...-8оС. Строки зберігання більшості рибних пресервів не перевищують 1,5-3 міс. Пресерви спеціального засолу з кільки, мойви, салаки, тюльки і хамси можна зберігати до 4 міс., з дати виготовлення їх. Пресерви цієї групи дозволяється зберігати на оптових торгових складах, базах і в магазинах при температурі від 1 до -1оС. Строки зберігання продукції при цьому не повинні перевищувати 10 діб. При температурі 4-6оС пресерви можна зберігати тільки до 3 діб. Пресерви з сайри спеціального засолу зберігають до 4 міс. При температурі -3...-6оС строки зберігання їх не повинні перевищувати 14 діб, а при температурі 4-6оС - 3 доби. Строки зберігання всіх груп рибних пресервів можна збільшити при пониженій температурі. Так, при температурі -6...-8оС вони можуть становити 6-8 міс. Пресерви з слабкосолоного оселедця спеціального засолу і пресерви в гірчичному соусі при температурі -8 оС можна зберігати до 1 року. При зберіганні пресервів не можна допускати заморожування продукту, щоб уникнути небажаних процесів (виникнення фізичного бомбажу, дефектів консистенції). При підвищеній температурі зберігання внаслідок розвитку ароматоутворюючих молочно-кислих бактерій може виникнути бомбаж. У процесі зберігання пресервів необхідний систематичний контроль за станом тари, появою бомбажу, органолептичними і фізико-хімічними показниками.
Контрольні завдання і запитання Що являють собою рибні пресерви? Споживні властивості рибних пресервів і фактори, які впливають на формування їх. Види розбирання риби для виготовлення пресервів. Які фактори впливають на формування асортименту рибних пресервів? Класифікація і асортимент пресервів. Вимоги до якості рибних пресервів. Дефекти рибних пресервів. Тара, яка використовується для рибних пресервів. Способи укладання риби в тару. Умови і строки зберігання рибних пресервів.
Читайте також:
|
||||||||
|