Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Упаковування рибних пресервів

Для упаковування рибних пресервів використовують банки металеві, скляні, з полімерних матеріалів.

Банки металеві круглі для рибних пресервів випускають місткістю від 340 до 5050 см3. Вони бувають двох типів: круглі циліндричні (збірні, суцільноштамповані, збірні суцільноштамповані із збірною кришкою); круглі конічні суцільноштамповані. Всього налічують 14 номерів круглих металевих банок великих габаритних розмірів для пресервів. Місткість їх становить, мл: збірних № 25-5050 і № 27-3033; суцільноштампованих № 27АК - 1600, № 27К - 1330, № 14 АК - 710 і № 14В - 340; збірних і суцільноштампованих № 25А - 2690, № 27А - 1650, № 27Б - 1430, № 14А - 930; збірних і суцільноштампованих із збірною кришкою № 14С - 850. Металевих еліптичних конічних банок для рибних пресервів є два номери: № 58К - 1270 і № 57К - 980 мл. Для фасування рибних пресервів крім металевих банок великих габаритних розмірів використовують також банки малих габаритних розмірів.

Номери і місткість металевих банок малих габаритних розмірів і скляних банок, які використовуються в рибоконсервній промисловості, подано в розд. 8.

Для фасування рибних пресервів використовують також банки з полімерних матеріалів. Вони бувають круглі і прямокутні. Налічують 17 номерів круглих полімерних банок місткістю, мл: № 1 - 30, № 2 - 60, № 3,4 і 5 - 100, № 6 і 7 - 175, № 8 - 200, № 9 - 250, № 10 - 400, № 11 і 12 - 1000, № 14 і 15 - 1300, № 16 - 2000, № 17 і 18 - 3000. Прямокутних банок з полімерних матеріалів є 9 номерів місткістю, мл: № 19 і № 20 - 30, № 21 - 50, № 22 - 75, № 23 - 175, № 24 - 250, № 25 і № 26 - 250, № 27 - 350.

Вимоги до тари і маркування рибних пресервів такі, як і для рибних консервів. На рибних пресервах допускається наклеювати етикетки у вигляді бандеролі не більш як 60 мм завширшки для круглих циліндричних неліто-графованих банок масою нетто продукту 3000 г і більше - для конусних банок. Дозволяється випускати пресерви в тарі з універсальним літографованим рисунком на корпусі або кришці банки і загальними для всіх пресервів надписами; наносити на паперові етикетки (бандеролі) всі необхідні для певного асортименту надписи (назву пресервів, позначення нормативно-технічної документаціії та ін.). Етикетки (бандеролі) повинні бути наклеєні на спеціально залишене місце. Окремі групи рибних пресервів фасують у банки такої максимальної місткості: 1) з розібраної риби - до 300 см3 в банки металеві, напівжорсткі з алюмінієвої фольги, скляні і з полімерних матеріалів. Пресерви в олійній заливці в банки з полімерних матеріалів не фасують. Допускається використовувати банки більшої місткості (до 500 см3) для фасування пресервів з шматків оселедців і скумбрії, тушок сайри, мойви, анчоуса; 2) з риби нерозібраної пряного засолу - до 3000 см3 в банки жерстяні і з полімерних матеріалів і до 1000 см3 - в скляні. За згодою товароодержувача можна фасувати пресерви цієї групи в банки більшої місткості; 3) з риби океанічної пряного засолу - до 1522 см3 в банки металеві і з полімерних матеріалів; 4) з риби спеціального засолу - до 1650 см3 в банки металеві, до 1000 см3 - в скляні і до 1300 см3 - з полімерних матеріалів; 5) з оселедця спеціального засолу - до 5050 см3 в банки металеві. За згодою з торговими організаціями пресерви цієї групи можна фасувати в металеві банки місткістю до 9590 см3. Пресерви з атлантичного нежирного оселедця фасують у металеві банки місткістю до 3033 см3; 6) з сайри спеціального засолу - до 1650 см3 в металеві банки; 7) з океанічних риб спеціального засолу - до 1522 см3 в банки металеві і з полімерних матеріалів.

Рибні пресерви укладають в ящики дощані і з гофрованого картону. Вимоги до упакування рибних пресервів такі, як і до рибних консервів.

 


Читайте також:

  1. Використання рибних ресурсів
  2. Дефекти копчених рибних товарів
  3. Дефекти рибних консервів
  4. Дефекти рибних пресервів
  5. Дефекти солоних рибних товарів
  6. Класифікація й асортимент копчених рибних товарів
  7. Класифікація й асортимент рибних консервів
  8. Класифікація й асортимент рибних пресервів
  9. Класифікація та асортимент солоних рибних товарів
  10. Показники якості і дефекти в’ялених та сушених рибних товарів
  11. Приймання копчених рибних товарів за кількістю й якістю
  12. Приймання рибних консервів за кількістю й якістю




Переглядів: 509

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Дефекти рибних пресервів | Транспортування і зберігання рибних пресервів

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.003 сек.