Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Дефекти рибних пресервів

Причиною виникнення дефектів рибних пресервів є недоброякісна сировина (риби, прянощів, солі, заливок та ін.), нестандартна тара (банки), порушення технологічних операцій, недодержання установлених режимів і строків зберігання.

Такі дефекти рибних пресервів, як сирість, скисання тузлуку, затяжка, окис, наліт білих плям, зварювання риби, тріснуте черевце, сторонній запах і присмак, забруднення пестицидами, механічні забруднення характерні для соледозріваючих рибних товарів і охарактеризовані в розд. 5 “Солоні рибні товари”.

Деякі дефекти рибних пресервів розглянуто в розд. 8 “Рибні консерви”. До них належать іржавіння металевих банок, забруднення банок і етикеток, неправильне наклеювання та пошкодження етикеток, патьоки, деформація банок, денця і кришки банки у вигляді кутника у бортика, потемніння внутрішньої поверхні банки (“мармуровість”), пошкодження полуди, зміна смаку і запаху, наявність присмаку і запаху металу, невідповідність маси нетто і співвідношення риби та заливи установленим нормам, вмісту кухонної солі та оцтової кислоти.

 


Читайте також:

  1. Використання рибних ресурсів
  2. Вимоги до якості і дефекти консервів
  3. Дефекти банок
  4. Дефекти деревини
  5. Дефекти згущеного молока
  6. Дефекти зерна
  7. Дефекти копчених рибних товарів
  8. Дефекти кристалічної будови металів
  9. Дефекти органолептичних показників
  10. Дефекти риби холодильної обробки
  11. Дефекти рибних консервів




Переглядів: 1672

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Приймання рибних пресервів за кількістю й якістю | Упаковування рибних пресервів

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.