МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Використання рибних ресурсівНа території України відповідно до законодавства може здійснюватися промислове, любительське та спортивне рибальство. Згідно зі ст. 1 Закону України «Про рибу, інші водні живі ресурси і харчову продукцію з них» від 6 лютого 2003 року спеціальне використання риб та інших водних живих ресурсів – це усі види використання риб, інших водних живих ресурсів (за винятком любительського і спортивного рибальства у водних об'єктах загального користування), які здійснюються з їх вилученням (лов, видобуток, збирання тощо) із середовища перебування. Спеціальне використання риби, інших водних живих ресурсів здійснюється суб'єктами господарювання та їх об'єднаннями переважно за плату в межах встановлених лімітів (квот) за наявності ліцензій (дозволів) та позитивних ветеринарно-санітарних оцінок стану промислових ділянок рибогосподарських водних об'єктів загальнодержавного значення і показників безпеки риби та інших водних живих ресурсів (визначається державними органами ветеринарної медицини). Підстави, порядок і умови виникнення, здійснення і припинення спеціального використання рибних ресурсів визначається, зокрема, Інструкцією про порядок спеціального використання водних живих ресурсів від 11 листопада 2005 року, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики України та Міністерства охорони навколишнього природного середовища. Ця Інструкція визначає порядок спеціального використання водних живих ресурсів загальнодержавного значення (крім видів, занесених до Червоної книги України) підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності, громадянами України у рибогосподарських водних об'єктах, у тому числі у внутрішніх морських водах і в територіальному морі, виключної (морської) економічній зоні та на континентальному шельфі України. Ліміти спеціального використання водних ресурсів встановлюються на види (групи видів) водних живих ресурсів, щодо яких здійснюється промисел на відповідних водних об'єктах (за винятком об'єктів промислу, запаси яких формуються виключно шляхом їх штучного розведення). Квота спеціального використання водних живих ресурсів – це частина ліміту, яка виділяється користувачу. Для отримання квот на майбутній рік юридичні та фізичні особи подають до 1 вересня поточного року до Державного агентства рибного господарства заяву на виділення квот, статутні документи (для юридичних осіб), свідоцтво про реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності (для підприємців – фізичних осіб). Державний контроль та нагляд за якістю і безпекою продуктів лову та харчової продукції з них здійснюються під час їх виробництва, зберігання, транспортування, реалізації, використання, утилізації або знищення і надання послуг у сфері громадського харчування спеціально уповноваженими органами виконавчої влади у галузі охорони здоров'я, захисту прав споживачів, стандартизації, метрології та сертифікації, ветеринарної медицини, карантину рослин. Перед початком здійснення промислового, науково-промислового та інших ловів на території природно-заповідної установи її адміністрація визначає кожному користувачу район лову й інші особливості умови використання водних живих ресурсів та видає перепустки на територію природно-заповідного об'єкта. У разі здійснення спеціального використання водних живих ресурсів у межах всіх інших територій та об'єктів ПЗФ визначення району лову та інших особливих умов використання водних живих ресурсів здійснює територіальний орган Мінприроди України. У разі здійснення промислового, науково-промислового та інших ловів на територіях акваторій заказників визначення району лову й інших умов використання риби та інших водних живих ресурсів та видачу перепусток здійснює територіальний орган Державної служби заповідної справи. Читайте також:
|
||||||||
|