2. Роль води в поширенні інфекційних та неінфекційних захворювань.
3. Фактори, які впливають на якість води (вид джерела водопостачання, характер забруднення водойми, самоочищення вододжерела, геохімічні особливості місцевості, епідеміологічна обстановка).
4. Хімічні показники забруднення води.
5. Показники сольового складу води, їх гігієнічне значення.
Б. Тести для самоконтролю з еталонами відповідей.
1. Назвіть скільки літрів води потрібно для повного аналізу води:
Гігієна та екологія: Підручник. / За редакцією В. Г. Бардова. ― Вінниця: Нова Книга, 2006. ― С. 187.
1). 1-2 л
*2). 3-5л
3). 5-7 л
4). 7-8 л
5). 2-4 л
2. Назвіть прилади, що необхідно використати для відбору проб води на хімічний аналіз:
Гігієна та екологія: Підручник. / За редакцією В. Г. Бардова. ― Вінниця: Нова Книга, 2006. ― С. 187.
*1). Батометр
2). Бутирометр
3). Аерометр
4). Аерометр чашковий
5). Актинометр
3. Назвіть на скільки класів поділено поверхневі джерела залежно від якості води і методів водопідготовки:
Гігієна та екологія: Підручник. / За редакцією В. Г. Бардова. ― Вінниця: Нова Книга, 2006. ― С. 198.
*1). На 3 класи
2). На 2 класи
3). На 4 класи
4). На 10 класів
5). На 8 класів
Які води є найменш мінералізованими?
Гігієна та екологія: Підручник / За редакцією В. Г. Бардова. ― Вінниця: Нова Книга, 2006. ― С. 183.