Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Аналіз якості виробничої інформації

Роль виробничої інформації не однакова на різних етапах та стадіях процесу управління. Оскільки на одних етапах необхідні обсяги інформації на інших – можливості її обробки на третіх – її рух.

Якість інформації насамперед залежить від кількості і якості інформації які можуть бути оцінені наступними основними показниками:

Ентропією – розміром її розсіювання. Втрата інформації збільшується зі зростанням кількості її видів і зменшенням надійності.

Кількістю достатньої інформації яка визначається з урахуванням регульованих станів системи. Зі збільшенням кількості отриманої інформації зростає достовірність у правлінських рішень та їх оптимальність.

Вірогідність отримання інформації вчасно – найбільша вірогідність отримання інформації а її цінність відповідає максимальному значенню ї достовірності

Складність підготовки управлінських рішень виходить з того що мінімальна складність прийняття управлінських рішень залежить від повноти та достатності інформації.

Цінність (якість) інформації яка характеризується інтегральним показником Ц

Де а1, а2, а3… - коефіцієнти вагомості показників інформації; S,P,F,τ,Pі – показники інформації (відповідно значення корисність, періодичність, своєчасність, достовірність) які виражені у відносних вимірниках від 0 до 1.

1. Лапин Е.В. Оценка экономического потенциала предприятия: Монографія. – Сумы: ИТД «Университетская книга», 2004. – 360 с.

2. Краснокутський Н.С. Потенціал підприємства: формування та оцінка: Навчальний посібник. – Київ: Центр навчальної літератури, 2005. – 352 с.

3. Федонін О.С., Рєпіна І.М., Олексик О.І. Потенціал підприємства: формування та оцінка: Навч. Посібник. – К.: КНЕУ, 2003. – 316 с.

4. Афанасьев Н.В., Рогожин В.Д., Рудыка В.И. Управление развитием предприятия: Монографія. – Х.: Издательский дом «ИНЖЭК», 2003. – 184 с.

5. Должанский І.З., Загорна Т.О., Удалих О.О., Герасименко І.М., Ращупкіна В.М. Управління потенціалом підприємства. Навчальний посібник. – К.: Центр навчальної літератури, 2006. – 362 с.

 


Читайте також:

  1. ABC-XYZ аналіз
  2. II. Багатофакторний дискримінантний аналіз.
  3. SWOT-аналіз у туризмі
  4. SWOT-аналіз.
  5. Tема 4. Фації та формації в історико-геологічному аналізі
  6. V. Нюховий аналізатор
  7. АВС (XYZ)-аналіз
  8. Автомати­зовані інформаційні систе­ми для техніч­ного аналізу товар­них, фондових та валют­них ринків.
  9. Алгоритм однофакторного дисперсійного аналізу за Фішером. Приклад
  10. Алфавітний підхід до вимірювання кількості інформації.
  11. Альтернативна вартість та її використання у проектному аналізі
  12. Аналіз активів банку




Переглядів: 1264

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
 | 

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.075 сек.