Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Exercise 4

Give the English equivalents to the following verbs:

Здирати шкіру, різати ножицями, терти на терці, змішувати, видавлювати, кришити (нарізувати), варити на парі, випікати, заправляти салад майонезом, цідити (осушувати), чистити рибу, розмішувати, занурювати, смажити в духовці, розминати картоплю, розкачувати тісто, варити на малому вогні, пропускати через м’ясорубку, знімати піну, кропити (бризкати), насаджувати на паличку, просіювати муку, надавати їжі смаку, різати кільцями, лущити горіхи, давити (чавити), кип’ятити, додавати оцет за смаком, відділяти (жовтки від білків), нарізати м’ясо, прикрашати, нарізати тонкими шматочками, поливати страву жиром, знімати жир, розколювати, обскубувати курку, шаткувати, охолоджувати, відділяти м’ясо від кісток, тушкувати, чистити моркву, різати на кубики, відрізати, робити філе, фарширувати, розморожувати, чистити картоплю, видаляти камінець, збивати яйця, молоти, жарити, готувати яйця пашот, розігрівати, розтоплювати, вмішувати масло в суміш, смажити на рашпері, доводити до кипіння (пастеризувати), відрізати кінчик та верхівку, класти шарами, коптити, тушкувати з гіркими спеціями, смажити на малому вогні до рожевого кольору, переварити, недоварити, замочувати.

 

Exercise 5

How do youcook food?

We boil, fry, roast, grill, curry, braise, steam, simmer, sauté food. We season food to taste with salt, sugar, pepper (ground pepper, corn pepper), garlic, onion, shallot, leek, parsley (roots and leaves), parsnip, celery roots, dill, bay leaves, cinnamon, cardamom, almond, nutmeg, horse-radish, vinegar, mustard etc.

We sauté onions in fat or sunflower oil, we coat meat with flour (breadcrumbs), with sauce, we dip meat into hot fat or beaten egg and stew or simmer it till it is done. We add salt, sugar or vinegar to taste. We garnish meat, fish or other seafood with chopped parsley, dill, carrots, pieces of hard-boiled egg, etc. We dress (season) salad either with sour cream and mayonnaise or with vegetable oil and vinegar.

Think about your answer to the question above. Is it the same or different? Why ‘yes’? Why ‘no’?


Читайте також:

  1. Additional Exercise
  2. Exercise
  3. Exercise 1
  4. Exercise 1
  5. Exercise 1
  6. Exercise 1
  7. Exercise 1
  8. Exercise 1
  9. Exercise 1
  10. Exercise 1
  11. Exercise 1
  12. Exercise 1




Переглядів: 571

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Exercise 1 | Exercise 6

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.002 сек.