Не поспішайте накидатись на їжу. Спочатку сядьте прямо, не обпираючись ліктями об стіл. Познайомтесь з сусідами, які сидять з Вами за столом, якщо не мали змоги зробити це раніше. Підтримуючи бесіду, намагайтесь не торкатись занадто болючих тем і не зловживайте увагою співрозмовників. Не розпочинайте розмов про хвороби, дієти та інші не дуже апетитні теми.
Ні в якому випадку не критикуйте подані страви та напої. Пам’ятайте, що словами: “Я взагалі нічого не п’ю окрім шампанського“ ви можете образити хозяїнахазяїна вечірки. Навпаки ж, якщо Ви поцікавитесь рецептом смачної страви, хозяїнугосподині буде дуже приємно.
Part B. Декілька корисних порад:
·1) Місце полотняної серветки – тільки на колінях.колінах.
2) Відчувши, що смачний шматочок занадто гарячий, намагайтесь проковтнути його без особливих гримас і запийте холодною водою.
3) Якщо Ви випустили ніж або виделку, спокійно попросіть замінити їх.
4) Закінчивши страву, не відсовуйте тарілку, а покладіть на неї ніж та виделку паралельно.
5) Ніколи не запивайте з повним ротом. Виключення можна зробити для солодкого з чаєм або кавою.
6) Якщо за столом потрібно видалити з рота рибну кістку, зробіть це, не привертаючи уваги. Кісточки від фруктів дістаються ложечкою і кладуться на край тарілки.
Part C. Скажи мені, як ти їси і я скажу тобі, хто ти.
Віка, менеджер туристичної фірми, під час відрядження в Женеву опинилась у рибному ресторані. Подали молюсків, яких Віка ніколи раніше не коштувала. Але вона прямо на місці навчилась користуватися спеціальним ножем для відкривання молюсків, коли спостерігала, як цю нескладну операцію виконують її сусіди.
Універсальне правило : якщо не знаєш – подивись на того, хто знає. Але щоб спокійно сісти за стіл, краще заздалегідь дізнатись, як і з чим які страви їдять.
Їсти гарно і акуратно дуже просто, якщо ви поважаєте своїх сусідів за столом і бажаєте, щоб ваша компанія була їм приємна. А якщо ні … краще не приймати запрошення!