Допустимі відхилення (за масою) вмісту компонентів у суміші, %:
грубі, соковиті
±10
±10
концентровані
±5
±5
кормові дріжджі
±2,5
±2,5
рибні
-
±5
молочні
±5
±5
поживні розчини
±5
±5
мінеральні добавки
±5
±5
харчові відходи
-
±5
залежить від біологічного виду та віку тварин і птиці, а також від виду кормової сировини й характеру використання кормів (згодовування роздільне чи в складі кормових сумішей, у розсипному стані чи у вигляді гранул або брикетів). З цією метою кормову сиронвину перед згодовіуванням подрібнюють.
Доведено, що готувати комбікорми; для свиней необхідно з інгредієнтів дрібного (середній розмір частинок — 0,2—1 мм) помелу, а для великої рогатої худоби і птиці — середнього (1—1,8 мм) та крупного (1,8—2,6 мм). Грубі корми для свиней слід переробляти до розміру частинок 1—2 мм, для великої рогатої худоби — на січку завдовжки 30—50 мм при роздільному згодовуванні і 10—15 мм у складі кормових сумішей. Коренебульїбоплоди перед згодовуванням (не раніше як за 1,5—2 год) рекомендується подрібнювати на частинки розміром 5—10 мм для свиней і ка стружку завтовшки 10—15 мм для великої рогатої худоби.
Готові кормові суміші повинні задовільняти зоотехнічним вимогам, наведеним у таблиці 3.1.