Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Рівень витрат

У підприємствах готельного господарства:

Рв = ПВ / Др.п. х 100

ПВ –поточні витрати, грн

Др.п –дохід від реалізації послуг, грн.

У готельних (туристичних) комплексах:

Рв = ПВ / (Др.п. + ТО) х 100

ТО –товарооборот, грн.

У підрозділах торгівлі та ресторанного господарства.

Рв = ПВ / ТО х 100

2. Витратовіддача:

У підприємствах готельного господарства:

ВВ = Др.п./ ПВ

ПВ –поточні витрати, грн

Др.п –дохід від реалізації послуг, грн.

У готельних (туристичних) комплексах:

ВВ= (Др.п. + ТО) / ПВ

ТО –товарооборот, грн.

У підрозділах торгівлі та ресторанного господарства.

ВВ= ТО / ПВ

Витратомісткість

У підприємствах готельного господарства:

ВМ = ПВ / Др.п

ПВ –поточні витрати, грн

Др.п –дохід від реалізації послуг, грн.

У готельних (туристичних) комплексах:

ВМ= ПВ / (Др.п. + ТО

ТО –товарооборот, грн.

У підрозділах торгівлі та ресторанного господарства.

ВМ = ПВ / ТО

Рентабельність витрат

Рп.в = П / ПВ х 100

Р –рентабельність поточних витрат, %

П– прибуток від звичайної діяльності до оподатаування, грн.

Розмір зміни( підвищення або зниження) рівня витрат

РВзм. = РВ. зв. – РВ баз.

РВ. Зв –фактичний рівень витрат звітного року, %

РВ баз –плановий рівень витрат ( або рівень базисного року) %

Темп зміни ( підвищення або зниження) рівня витрат

ТВзм. = РВзм / РВ баз х 100

7. Сума відносної економії ( або перевитрат) - ( +, -) Е, П

У підприємствах готельного господарства:

( +, -) Е, П = Др.п звітн. х РВзм / 100

У готельних (туристичних) комплексах:

( +, -) Е, П = (Др.п.звіт + ТОзвіт) х РВзм / 100

У підрозділах торгівлі та ресторанного господарства.

Рв = Тозв. х РВзм / 100

Для оцінки здійснення витрат за даними Ф №1 «Баланс» та Ф №2 «Звіт про фінансові результати» заповнюється таблиця.

 

Таблиця ___

Витрати готельного підприємства

Показник Од. вим 20--- 20--- Зміни
+, - %
Дохід (виручка від реалізації) тис.грн.        
Витрати підприємства - сума - рівень в т.ч. тис. грн %        
- матеріальні витрати - сума - рівень тис. грн %        
- витрати на оплату праці - сума - рівень тис. грн %        
- відрахування на соціальні заходи - сума - рівень тис. грн %        
- амортизація - сума - рівень тис. грн %        
- інші витрати - сума - рівень          
Відносна економія (перевитрати) +.- грн        

Після таблиці необхідно зробити висновки.


Читайте також:

  1. II рівень
  2. II. Елементи операційних витрат
  3. V. Інші витрати
  4. Автоматизація водорозподілу на відкритих зрошувальних системах. Методи керування водорозподілом. Вимірювання рівня води. Вимірювання витрати.
  5. Автоматизація обліку витрат на виробництво засобами універсального програмного продукту
  6. Автоматичне регулювання витрати помпових станцій
  7. Адміністративні витрати, витрати на збут, інші операційні витрати, інші витрати та їх облік
  8. Альтернативна вартість і незворотні витрати
  9. Аналіз витрат від різних видів діяльності
  10. Аналіз витрат за центрами відповідальності.
  11. Аналіз витрат звичайної діяльності
  12. Аналіз витрат на 1 грн. вартості продукції




Переглядів: 2575

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Поточні витрати підприємств готельного та закладів ресторанного господарства . | Показники ефективності використання персоналу у готельному та ресторанному господарстві.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.014 сек.