Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Поточні витрати підприємств готельного та закладів ресторанного господарства .

1. За економічною сутністю – це сукупність витрат живої та уречевленої праці на здійснення поточної експлуатаційно-комерційної (виробничо-комерційної) діяльності підприємства, виражених у грошові формі.

2. За натурально- речовим складом – це спожита підприємством частина матеріальних, трудових та фінансових ресурсів.

3. Поточні витрати готельного комплексу включають:

- повну собівартість послуг готельного господарства і туризму;

- витрати виробництва і обертання підрозділів ресторанного господарства;

- витрати обертання підрозділів торгівлі.

4. Собівартість послуг готельного господарства – це вартісне вираження витрат підприємства на виробництво та реалізацію послуг, пов'язаних із використанням у процесі обслуговування природних, матеріальних, трудових і фінансових ресурсів, виплату встановлених державою податкових відрахувань тощо.

 

 
 

 

 


Заробітна плата обслуговуючого персоналу  
Відрахування на соціальні заходи  
Амортизація основних фондів  
Поточний ремонт  
Водопостачання і каналізація  
Електроенергія  
Прання білизни  
Телефонізація, радіомовлення  
Інші витрати на утримання будівель, територій  
Загальновиробничі витрати  

Виробнича собівартість  

+

  Адміністративні витрати
Витрати на збут  

Повна собівартість

 

5. Собівартість продукції ресторанного господарства –цесукупність витрат на виробництво, реалізацію і організацію споживання продукції ресторанного господарства, виражених у грошовій формі, які включають витрати на сировину та поточні витрати виробництва і обертання.

 

Структура собівартості продукції ресторанного господарства.

 

1. Витрати на сировину 2. заробітна плата виробничих працівників, відрахування на соціальне страхування з їхньої зарплати 3. Паливо, пара, електроенергія для виробничих витрат 4. Загальноцехові витрати 5. Цехова собівартість (1 + 2 + 3 + 4) 6. Загальнофабричні витрати. 7. Фабрично-заводська собівартість (5 + 6) 8. Невиробничі витрати. 9. Повна собівартість ( 5 + 6 + 8)

 

5.2. Показники, що характеризують ефективність здійснення витрат підприємств готельного та закладів ресторанного господарства.


Читайте також:

  1. Cистеми безпеки торговельних підприємств
  2. III етап. Аналіз факторів, що визначають цінову політику підприємства.
  3. IV група- показники надійності підприємства
  4. IV. Оцінка привабливості стратегічних зон господарювання підприємства на ринку.
  5. IІI розділ. Аналіз стану маркетингового середовища підприємства
  6. L2.T4/1.Переміщення твердих речовин по території хімічного підприємства.
  7. V розділ. Товарна політика підприємства
  8. V. Інші витрати
  9. WEB - сайт підприємства в Інтернет
  10. XX1. Забезпечення відкритості та прозорості при проведенні прийому до вищих навчальних закладів
  11. XXXIII. ЗАГАЛЬНІ ПРОФЕСІЇ (У ВСІХ ГАЛУЗЯХ ГОСПОДАРСТВА)
  12. А) Капітал підприємства, його кругообіг та обіг.




Переглядів: 2941

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Поняття оборотних фондів | Рівень витрат

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.