Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Показники ефективності використання персоналу у готельному та ресторанному господарстві.

6.1.Продуктивність праці – результативність праці, результат отриманий на одиницю витрат, пов'язаних із використанням трудових ресурсів підприємства; у вузькому розумінні – обсяг реалізації продукції (послуг та товарів) підприємств готельного та закладів ресторанного господарства одним працівником за одиницю робочого часу або кількість робочого часу , що витрачається на одиницю продукції ( послуг та товарів).

6.2. Продуктивність праці :

- продуктивність = результат праці / затрати праці

- трудомісткість = затрати праці / результат праці.

6.3. Результати праці:

- Дохід (виручка) від реалізації продукції (послуг, товарів), грн.;

- Обсяг наданих послуг у натуральних одиницях ( людино-діб, страв);

- Кількість обслужених споживачів, осіб.

6.4. Затрати праці:

- Середньоблікова чисельність працівників підприємства, осіб;

- Відпрацьований фонд робочого часу

- Витрати на оплату праці, грн.

- Сукупні витрати на утримання трудових ресурсів, грн.

6.5. Трудомісткість – показник, що характеризує затрати живої прац і(часу) на виробництво та реалізацію одиниці продукції підприємств готельного та закладів ресторанного господарства (послуг, продукції, товарів)

6.6. Ефективність праці – характеризує суспільно необхідні затрати праці, пов'язані з кінцевим результатом – задоволенням потреб споживачів у послугах підприємств готельного та закладів ресторанного господарства.

6.7. Ефективність праці персоналу підприємств готельного та закладів ресторанного господарства оцінює:

- результати затрат праці

- культуру персоналу

- економію часу споживачів

- скорочення витрат споживання

- якість наданих послуг, виготовленої продукції

6.8. Показники ефективності використання персоналу підприємств готельного та закладів ресторанного господарства:

1. Продуктивність праці:

ПП = Д(В) / Чс

ПП = ОП / Чс

ПП –виробіток на одного працівника грн./особу (людино-діб/особу, страв/особу)

Д(В) –дохід (виручка) від реалізації послуг, грн

Оп– обсяг послуг, людино-діб, страв

Чс – середньооблікова чисельність працівників, осіб.

2. Трудомісткість:

ТМ = Ч / Д(В) = 1 / ПП

Ч –час , затрачений на виробництво та реалізацію послуг, год.

3. Рентабельність персоналу:

Рп = П / Чс х 100

П –прибуток підприємства, грн.

Кількісна оцінка впливу факторів на продуктивність праці в підприємствах готельного та закладів ресторанного господарства.

1. Вплив економії чисельності працівників:

ΔПП = ЕЧ х 100 / Чn – ЕЧ

ΔПП –зміна темпів росту продуктивності праці, %

ЕЧ –економія чисельності основного персоналу, %

Чn –чисельність основного персоналу в звітному періоді при збереженні базового виробітку, осіб.


Читайте також:

  1. IV група- показники надійності підприємства
  2. XIII. Використання амортизаційних відрахувань
  3. А. Розрахунки з використанням дистанційного банкінгу.
  4. Абсолютні показники фінансової стійкості
  5. Абсолютні показники фінансової стійкості та її типи
  6. Абсолютні статистичні показники.
  7. Абсолютні та відності показники результатів діяльності підприємства.
  8. Адаптація персоналу: цілі та завдання. Введення у посаду
  9. АДАПТОВАНА ДО РИНКУ СИСТЕМА ФОРМУВАННЯ (НАБОРУ) ОКРЕМИХ КАТЕГОРІЙ ПЕРСОНАЛУ. ВІДБІР ТА НАЙМАННЯ НА РОБОТУ ПРАЦІВНИКІВ ФІРМИ
  10. АЕРОЗОЛІ ТА ЇХ ВИКОРИСТАННЯ
  11. Актуальні смуги гідрологічних об’єктів та їх використання
  12. Альтернативна вартість та її використання у проектному аналізі




Переглядів: 1116

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Рівень витрат | Вплив впровадження заходів науково – технічного прогресу

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.003 сек.