МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
Показники ефективності використання персоналу у готельному та ресторанному господарстві.6.1.Продуктивність праці – результативність праці, результат отриманий на одиницю витрат, пов'язаних із використанням трудових ресурсів підприємства; у вузькому розумінні – обсяг реалізації продукції (послуг та товарів) підприємств готельного та закладів ресторанного господарства одним працівником за одиницю робочого часу або кількість робочого часу , що витрачається на одиницю продукції ( послуг та товарів). 6.2. Продуктивність праці : - продуктивність = результат праці / затрати праці - трудомісткість = затрати праці / результат праці. 6.3. Результати праці: - Дохід (виручка) від реалізації продукції (послуг, товарів), грн.; - Обсяг наданих послуг у натуральних одиницях ( людино-діб, страв); - Кількість обслужених споживачів, осіб. 6.4. Затрати праці: - Середньоблікова чисельність працівників підприємства, осіб; - Відпрацьований фонд робочого часу - Витрати на оплату праці, грн. - Сукупні витрати на утримання трудових ресурсів, грн. 6.5. Трудомісткість – показник, що характеризує затрати живої прац і(часу) на виробництво та реалізацію одиниці продукції підприємств готельного та закладів ресторанного господарства (послуг, продукції, товарів) 6.6. Ефективність праці – характеризує суспільно необхідні затрати праці, пов'язані з кінцевим результатом – задоволенням потреб споживачів у послугах підприємств готельного та закладів ресторанного господарства. 6.7. Ефективність праці персоналу підприємств готельного та закладів ресторанного господарства оцінює: - результати затрат праці - культуру персоналу - економію часу споживачів - скорочення витрат споживання - якість наданих послуг, виготовленої продукції 6.8. Показники ефективності використання персоналу підприємств готельного та закладів ресторанного господарства: 1. Продуктивність праці: ПП = Д(В) / Чс ПП = ОП / Чс ПП –виробіток на одного працівника грн./особу (людино-діб/особу, страв/особу) Д(В) –дохід (виручка) від реалізації послуг, грн Оп– обсяг послуг, людино-діб, страв Чс – середньооблікова чисельність працівників, осіб. 2. Трудомісткість: ТМ = Ч / Д(В) = 1 / ПП Ч –час , затрачений на виробництво та реалізацію послуг, год. 3. Рентабельність персоналу: Рп = П / Чс х 100 П –прибуток підприємства, грн. Кількісна оцінка впливу факторів на продуктивність праці в підприємствах готельного та закладів ресторанного господарства. 1. Вплив економії чисельності працівників: ΔПП = ЕЧ х 100 / Чn – ЕЧ ΔПП –зміна темпів росту продуктивності праці, % ЕЧ –економія чисельності основного персоналу, % Чn –чисельність основного персоналу в звітному періоді при збереженні базового виробітку, осіб. Читайте також:
|
||||||||
|