МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
Вплив впровадження заходів науково – технічного прогресуЕЧ нтп = (ВПз – ВПб) х ОПз х М/12 ВПз, ВПб –витрати праці на одиницю послуг після і до впровадження заходів науково технічного прогресу , чол. ОПз – обсяг послуг у звітному періоді, грн. М – кількість місяців дії заходів науково технічного прогресу у звітному періоді. Вплив втрат робочого часу. Ечс(%) = (Сб – Сз) х ПВоб / Сз Сб,Сз –кількість робочих днів одного середньооблікового працівника відповідно в базисному та звітному періодах ПВоб– питома вага обслуговуючого персоналу у чисельності основного персоналу в базисному періоді, % Вплив удосконалення наукової організації праці ЕЧноп = Чб х ΔЧ / 100 Чб –чисельність основного персоналу у базисному періоді, осіб ΔЧ –скорочення чисельності основного персоналу за рахунок впровадження заходів наукової організації праці, % 5. Вплив збільшення обсягів надання послуг: ЕЧоп = (ΔЧП – ΔОП) х ЧПб /100 ΔЧП –збільшення чисельностіосновного персоналу у зв'язку зі зростанням обсягу наданих послуг, % ΔОП –приріст обсягу наданих послуг у звітному періоді, % ЧПб –чисельність основного персоналу в базовому періоді, осіб. Для визначення зміни затрат праці на одиницю товарообігу в результаті зміни його складу в ресоранному господарстві застосовується формула Зп = (deltaВп х 100) / ( 50 х Вб ) Зп – зростання (зниження) затрат праці, % deltaВп – зміна частки продукції власного виробництва у плановому періоді, %. Вб – частка продукції власного виробництва у загальному обсязі товарообігу в базисному періоді, % 7. Істотно впливає на продуктивність праці перехід підприємств ресторанного господарства на роботу з напівфабрикатами та готовою кулінарною продукцією. Вплив цього чинника визначається за формулою: Чз = ( delta Hп / ( 100 - Hб ) х 100 Чз – зміна чисельності працівників, % delta Hп – зміна частки напівфабрикатів у загальній витраті сировини в плановому періоді у відношенні до базисного, % Hб – частка напівфабрикатів у загальній витраті сировини у базисному періоді, % 8. Для кількісної оцінки ефективності праці можна застосувати наступну формулу: ЕФп = ( ОВд х Кя) / Чср. ЕФп – ефективність праці ОВд – валовий дохід ( обсяг товарообігу), грн.. Кя– коефіцієнт якості обслуговування Чср.– середньооблікова чисельність працівників 6.10. Показники ефективності використання фонду оплати праці: Фонд оплати праці = фонд основної заробітної плати + фонд додаткової заробітної плати + інші заохочувальні та компенсвційні витрати. Середня заробітна плата Зс = ФОП /Чс Зс –середня заробітна плата, грн. ФОП –фонд оплати праці,грн Чс –середньооблікова чисельність працівників, осіб Читайте також:
|
||||||||
|