Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Вплив впровадження заходів науково – технічного прогресу

ЕЧ нтп = (ВПз – ВПб) х ОПз х М/12

ВПз, ВПб –витрати праці на одиницю послуг після і до впровадження заходів науково технічного прогресу , чол.

ОПз – обсяг послуг у звітному періоді, грн.

М – кількість місяців дії заходів науково технічного прогресу у звітному періоді.

Вплив втрат робочого часу.

Ечс(%) = (Сб – Сз) х ПВоб / Сз

Сб,Сз –кількість робочих днів одного середньооблікового працівника відповідно в базисному та звітному періодах

ПВоб– питома вага обслуговуючого персоналу у чисельності основного персоналу в базисному періоді, %

Вплив удосконалення наукової організації праці

ЕЧноп = Чб х ΔЧ / 100

Чб –чисельність основного персоналу у базисному періоді, осіб

ΔЧ –скорочення чисельності основного персоналу за рахунок впровадження заходів наукової організації праці, %

5. Вплив збільшення обсягів надання послуг:

ЕЧоп = (ΔЧП – ΔОП) х ЧПб /100

ΔЧП –збільшення чисельностіосновного персоналу у зв'язку зі зростанням обсягу наданих послуг, %

ΔОП –приріст обсягу наданих послуг у звітному періоді, %

ЧПб –чисельність основного персоналу в базовому періоді, осіб.

Для визначення зміни затрат праці на одиницю товарообігу в результаті зміни його складу в ресоранному господарстві застосовується формула

Зп = (deltaВп х 100) / ( 50 х Вб )

Зп – зростання (зниження) затрат праці, %

deltaВп – зміна частки продукції власного виробництва у плановому періоді, %.

Вб – частка продукції власного виробництва у загальному обсязі товарообігу в базисному періоді, %

7. Істотно впливає на продуктивність праці перехід підприємств ресторанного господарства на роботу з напівфабрикатами та готовою кулінарною продукцією. Вплив цього чинника визначається за формулою:

Чз = ( delta Hп / ( 100 - Hб ) х 100

Чз – зміна чисельності працівників, %

delta Hп – зміна частки напівфабрикатів у загальній витраті сировини в плановому періоді у відношенні до базисного, %

– частка напівфабрикатів у загальній витраті сировини у базисному періоді, %

8. Для кількісної оцінки ефективності праці можна застосувати наступну формулу:

ЕФп = ( ОВд х Кя) / Чср.

ЕФп – ефективність праці

ОВд – валовий дохід ( обсяг товарообігу), грн..

Кя– коефіцієнт якості обслуговування

Чср.– середньооблікова чисельність працівників

6.10. Показники ефективності використання фонду оплати праці:

Фонд оплати праці = фонд основної заробітної плати + фонд додаткової заробітної плати + інші заохочувальні та компенсвційні витрати.

Середня заробітна плата

Зс = ФОП /Чс

Зс –середня заробітна плата, грн.

ФОП –фонд оплати праці,грн

Чс –середньооблікова чисельність працівників, осіб


Читайте також:

  1. I визначення впливу окремих факторів
  2. I етап. Аналіз впливу типів ринку на цінову політику.
  3. II. Фактори, що впливають на зарплату при зарубіжних призначеннях
  4. IV. Науково-дослідницька робота.
  5. X Впровадження Зростання Зрілість Спад Час
  6. Адекватним фізичним критерієм оцінки її впливу на організм люди1
  7. Аденогіпофіз, його гормони, механізм впливу
  8. Аденогіпофіз, його гормони, механізм впливу, прояви гіпер- та гіпофункцій.
  9. Адміністративні методи - це сукупність прийомів, впливів, заснованих на використанні об'єктивних організаційних відносин між людьми та загальноорганізаційних принципів управління.
  10. Ад’юнкт (аспірант) як суб’єкт наукової діяльності
  11. Академічне релігієзнавство. Підручник. За науковою редакцією професора А.Колодного. - К.: Світ Знань, 2000.- 862 с
  12. Активний вплив на проблему




Переглядів: 525

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Показники ефективності використання персоналу у готельному та ресторанному господарстві. | Затратомісткість

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.046 сек.