Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Принципи еколого-захисного харчування

Як основні принципи організації еколого-захисного харчування необхідно відводити наступні положення:

1. Раціональне харчування (кількісна та якісна повноцінність раціону, оптимальна збалансованість нутрієнтів, режим харчування) забезпечує високий рівень стійкості організму до впливу сторонніх хімічних речовин.

2. Дефіцит будь-яких харчових речовин, а особливо таких, що мають захисну дію, збільшує всмоктування ксенобіотиків у шлунково-кишковому тракті і посилює їх токсичність. Доведено, що дефіцит білків у харчовому раціоні призводить до збільшення всмоктування в травному каналі важких металів і радіонуклідів, послаблює імунобіологічну реактивність. Дефіцит кальцію в раціоні приблизно в два рази збільшує всмоктування 90Sr. В таблиці 4 наведені дані про основні захисні речовини харчового раціону.

3. Ураховуючи роль сірковмісних амінокислот (метіоніну, цистеїну), а також таурину в обміні важких металів і радіонуклідів, запобіганні жировому переродження печінки, до 50% білків тваринного походження добового раціону мають становити білки молока та молочних продуктів, яєць і риби.

4. Особливу увагу слід приділити вмісту і збалансованості в харчовому раціоні основних харчових речовин, та, в першу чергу, вітамінів і мінеральних речовин.

5. Потрібно підтримувати на фізіологічному рівні (25-30 г на добу) і навіть збільшувати вміст у харчовому раціоні неспецифічних сорбентів – харчових волокон, які зменшують всмоктування сторонніх нехарчових компонентів у травному каналі.

Таблиця 4


Читайте також:

  1. II. Харчування
  2. Аграрна політика як складова економічної політики держави. Сут­ність і принципи аграрної політики
  3. Адміністративна відповідальність: поняття, мета, функції, принципи та ознаки.
  4. Алгоритм розробки техніко-економічного обґрунтування будівництва нового та реконструкції діючих підприємств харчування.
  5. Антикорупційні принципи
  6. Антикорупційні принципи
  7. Антикорупційні принципи
  8. Антикорупційні принципи
  9. АРХІВНЕ ОПИСУВАННЯ: ПОНЯТТЯ, ВИДИ, ПРИНЦИПИ І МЕТОДИ
  10. АРХІВНЕ ОПИСУВАННЯ: ПОНЯТТЯ, ВИДИ, ПРИНЦИПИ І МЕТОДИ
  11. Б/. Принципи виборчого права.
  12. Базові принципи обліку виробничих витрат і калькулювання собівартості продукції




Переглядів: 801

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Санітарна освіта з гігієни харчування | Захисні речовини харчового раціону

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.002 сек.