Порядок оцінювання поточної роботи студента в семестрі
Максимальна кількість балів, які може набрати студент за результатами поточної роботи - 40
Об’єкти контролю:
1) систематичність та активність роботи на семінарських заняттях (до 10 балів) включає:
- систематичність підготовки до семінарських занять та активність участі в їх проведенні – 5 балів;
- результативність роботи на семінарських заняттях – 5 балів (поточні оцінки лише «5» та «4»; при цьому обов’язкове позитивне складання модулів);
2) виконання модульних завдань (до 15 балів) включає:
- перший модуль –5 балів;
- другий модуль – 10 балів
3) виконання завдань для самостійного опрацювання – (до 15 балів)
включає:
- підготовка програмного матеріалу (тем, питань), який відводиться на самостійне вивчення – 5 балів;
вибіркові види самостійної роботи
- виконання індивідуальних завдань наукового характеру – 10 балів
Або
- виконання індивідуальних завдань практичного характеру – 10 балів
Або
- інші види індивідуальної роботи – 10 балів
Студент виконує одне із вибіркових завдань для самостійної роботи
Студент допускається до складання іспиту, незалежно від кількості балів, одержаних в результаті поточного контролю
Порядок і критерії оцінювання знань студентів
Читайте також: - I. Аналіз контрольної роботи.
- I.1. Порядок збільшення розміру статутного капіталу АТ за рахунок додаткових внесків у разі закритого (приватного) розміщення акцій
- II. Вимоги безпеки перед початком роботи
- II. Вимоги безпеки праці перед початком роботи
- II.ТЕОРЕТИЧНІ ПИТАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ
- III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
- III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
- III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
- III. ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ РОЗРАХУНКІВ КУРСОВОЇ РОБОТИ
- Internet. - це мережа з комутацією пакетів, і її можна порівняти з організацією роботи звичайної пошти.
- IV Етап: Вибір стратегії керування виявленими ризиками й виділення пріоритетних напрямків роботи
- IV ПОРЯДОК ПРОВЕДЕНИЯ ОПРОБОВАНИЯ ТОРМОЗОВ
Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:
|
|