За призначенням
|
Універсальні
| для миття декількох видів столового посуду (тарілок усіх розмірів і форм, стаканів, столових приборів, підносів та ін.)
|
Спеціалізовані
| для миття тільки одного виду посуду. Використовуються тільки у великих закладах харчування
|
За структурою робочого циклу
|
Періодичної дії
| характеризуються послідовним виконанням операцій: завантаження, оброблення (миття) і вивантаження чистового посуду (рис. 18)
|
Безперервної дії
| характеризуються одночасним виконанням усіх операцій. При цьому посуд переміщується конвеєром вздовж декількох секцій робочої камери і послідовно проходить усі операції
|
За будовою робочої камери
|
Камерні
| із закритою робочою камерою (більшість машин вітчизняного і закордонного виробництва)
|
Відкриті
| частина зони миття посуду залишається відкритою
|