Технічне обслуговування насоса проводиться тільки при його використанні. При цьому необхідно:
- Стежити, щоб температура підшипників не перевищувала температуру приміщення більш ніж на 40 ... 50 °С і не була +90 °С, для чого в кронштейні насоса передбачені отвори;
- Доповнювати мастило підшипників протягом першого місяця роботи через 100 годин, в наступний час через 1000 годин роботи насоса;
- Підтримувати нормальні витоку через сальникове ущільнення – це служить контролем правильної роботи сальникового ущільнення і оберігає захисну втулку від виробітку набиванням. Якщо витоку відсутні, послабити затяжку сальника. У разі збільшення витоків вище норми, підтягнути гайки кришки сальника. Якщо витоку не зменшаться, то додати одне кільце набивання, якщо витоку знову не зменшаться - замінити набивку сальникового ущільнення;
- Постійно стежити за показаннями приладів, що реєструють роботу насоса в робочій зоні, манометра на підводі затворну -охолоджувальної рідини і записувати в журналі наступні параметри: