Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Бітехнологічне виробництво ферментних препаратів

Бітехнологічне виробництво білка

• На початок ХХІ сторіччя світовий дефіцит білка 35 000 000 тон.

• Основне біотехнологічне виробництво білка – кормовий білок.

• Єдиний офіційно дозволений білок мікроорганізмів, який можна споживати людині – мікопротеїн, що складається з міцелію виділеного з грунту гриба, штам Fusarium graminearum.

• Згодувавши 1 кг корму отримують 14 г білку (69 г м’яса) яловичини, 41 (200) свинини, 49 (240) курчатини.

• 1 кг вуглеводів + неорганічний азот – це 136 г білку (1080 г сирої клітинної маси) Fusarium graminearum, який в перерахунку на суху вагу містить 47% білку, 14% жирів, 10% вуглеводів, 3% золи і 1% РНК.

Переваги біотехнологічного виробництва білка:

1. Мікроорганізми швидше ніж тварини і рослини накопичують біомасу (до 5 000 разів).

2. Мікроорганізми містять багато білку – в дріжджах міститься до 60% білку, в мікроорганізмах – до 75% білку.

3. Процес біотехнологічного виробництва білку менше трудомісткий ніж отримання с/г продукції чи органічний синтез білків.

1. Отримання мікробного білка на вуглеводній сировині:

1. Гідролізати рослинної сировини.

2. Гідролізати торфу.

3. Зернокартопляна і мелясна браги.

2. Отримання мікробного білка на нищих спиртах:

1. Метанол.

2. Етанол.

3. Отримання мікробного білка на вуглеводневій сировині:

1. Очищені парафіни.

2. Нафтові дистиляти.

3. Природний газ.

• У 1890 році почали виробляти препарат α-амілазу (виділили з Aspergillus oryzae), який рекомендували як засіб для покращення травлення.

• В середині ХХ сторіччя почалось широке виробництво субтилізину Carlsberg (B.subtillis).

Сьогодні 99% усіх ферментів – це 16 препаратів. Їх поділяють на 4 групи:

1. Протеолітичні ферментні препарати (59%) використовують в медицині (лікування запальних процесів, опіків, тромбозів), виробництво сиру (ренін), м’ясна промисловість (пом’якшення м’яса), шкірна промисловість (пом’якшення і зневоднення шкіри), миючі засоби, кіно (розчинення желатинового шару плівок – застаріло), парфумерія.

2. Целюлозолітичні (виділення стероїдів з рослині і харчова промисловість), амілолітичні (спиртова і хлібопекарська промисловість) та пектинолітичні (харчова і текстильна промисловість) – 28%.

3. Ліпази – 3%.

4. Решта – 10%.

Методи культивування:

• Глибинний – вирощування мікроорганізмів в рідкому поживному середовищі. Частка ферменту 0,1%.

• Поверхневий – культура мікроорганізмів росте на поверхні твердого зволоженого середовища. Часка ферменту 1%.

Стадії отримання ферментних препаратів:

1. Отримання посівного матеріалу.

2. Приготування поживного середовища.

3. Стерилізація поживного середовища.

4. Очистка повітря до і після стерилізації.

5. Виробниче культивування.

6. Одержання продукту.


Читайте також:

  1. Аграрне виробництво і його особливості
  2. Акти за формою Н – 5, Н – 1 та НПВ. Нещасні випадки пов’язані з виробництвом і не пов’язані з виробництвом.
  3. Активні інгредієнти, що входять до складу препаратів для симптоматичного лікування лихоманки.
  4. Активні інгредієнти, що входять до складу препаратів для симптоматичного лікування сухого кашлю.
  5. Аналіз загальної суми витрат на виробництво продукції.
  6. Аудит витрат на виробництво продукції, виконання робіт, надання послуг
  7. Безчавунне виробництво сталі
  8. Біотехнологічне виробництво незамінних амінокислот
  9. Величина доходу від використання праці, землі й капіталу визначається величиною їхнього граничного внеску у виробництво певних товарів чи послуг.
  10. Виробництво
  11. Виробництво автомобілів світовими автомобільними компаніями за 2010 рік




Переглядів: 1290

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Біотехнологічне виробництво незамінних амінокислот | Кредити ECTS

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.