Рис. 8.13. Хліборізка моделі МКР-11.6 (фірма Lozamet)
Завдяки використанню статичного блоку ріжучих ножів, які мають спеціальну форму та пиловидну форму загострення машина має змогу нарізати до 150 батонів за годину. Швидкість нарізання регулюється в залежності від товщини нарізання та виду хліба.
Продуктивність хліборізок визначається за формулою:
(8.3)
де m- маса нарізаємої порції хліба, кг;
tз – час завантаження хліба, с;
tо – час нарізання порції хліба, с.
1. Класифікація подрібнювально-різальних машин.
2. Як класифікуються овочерізальні машини та механізми?
3. Будова, правила експлуатації овочерізального механізму МОП- ІІ- 1.
4. Будова та правила експлуатації машини та механізмів для нарізання варених овочів.
5. Класифікація м’ясопереробних машин та механізмів.
6. Будова та принцип дії м’ясорубок.
7. Які параметри впливають на якість дрібнення м'яса?
8. Особливості конструкції м’ясорозпушувачів.
9. Особливості конструкції та правила експлуатації хліборізок