Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Заходи загальної профілактики.

Профілактичні заходи

Дезінфекція в спеціалізованих господарствах, на тварин­ницьких комплексах та в фермерських господарствах.

Самостійне вивчення.

Вибір дезінфекційної речовини залежить від об'єкта дезінфекції, а також від характеру заразної хвороби. Засоби, які рекоме­ндують для дезінфекції при окремих інфекційних хворобах, наведено у відпові­дних інструкціях.

Дезінфекційний розчин наносять так: спочатку дезінфікують підлогу, потім зрошують стіни і всі перегородки. Після цього обробляють стелі. Стелі дезінфі­кують останніми для запобігання потраплянню деззасобу на одяг працівника. Обробляють також годівниці, внутрішнє обладнання приміщень і всі предмети, які застосовують для механічного очищення (лопати, граблі, віники тощо). Наприкінці повторно дезінфікують підлоги. Приміщення закривають на 2-3 години, а потім провітрюють.

 

 

Профілактика – основа протиепізоотичних заходів в т.ч. в умовах зменшення спеціалізованих комплексів та збільшення кількості і розмірів фермерських господарств.

Заходи загальної профілактики:охорона кордонів країни, ветсаннагляд за перегоном і транспортуванням тварин, продуктів і сировини тваринного походження, ветсаннагляд на підприємств м'ясної і харчової промисловості, в місцях торгівлі продуктами тваринництва.

Профілактичні заходи в господарствах, фермерських господарствах, комплексах, правильне прибирання приміщень утилізація та знищення трупів тварин і птахів.

Організація заходів боротьби з комахами, кліщами та гризунами, які є переносниками збудників захворювань тварин. Регулярне очищення та дезінфекція приміщень, інвентарю ітериторій.

Профілактичне карантинування тварин, що надходять у господарство або державу.

Пропаганда ветеринарно-санітарних знань серед населення.

2. Заходи спеціальної профілактики.

Проведення спеціальних діагностичних досліджень тварин і птахів: клінічні, алергічні, серологічні тощо.

Клінічні дослідження тварин і птахів проводять за клінічним перебігом хвороби.

Алергічні дослідження на туберкульоз, бруцельоз, сап та інші хвороби. Імунізація тварин і птахів: активні і пасивні щеплення шляхом застосування різних специфічних засобів: вакцин, сироваток, імуноглобулінів. Правила зберігання , транспортування і використання біопрепаратів.

Організація та техніка щеплень. Сучасні методи ветеринарних обробок тварин, прості та комбіновані схеми вакцинації.

Ревакцинація, утримання щеплених тварин, догляд за ними і лікування у випадках ускладнень. Оформлення документації їм проведені щеплення. Економічна ефективність протиепізоотичних заходів.


Читайте також:

  1. II. Загально-шкільні заходи
  2. А. Заходи, які направлені на охорону навколишнього середовища та здоров’я населення.
  3. Адміністративно-запобіжні заходи
  4. Аналіз загальної рівноваги
  5. Аналіз загальної суми витрат на виробництво продукції.
  6. Аналіз часткової та загальної рівноваги
  7. Аналіз часткової та загальної рівноваги
  8. Архітектурно- планувальні заходи по поліпшенню стану міського середовища .Аналіз циклу життя споруди
  9. Бар’єри стратегічного планування та заходи щодо їх подолання
  10. Вивчення загальної характеристики господарства, окремих галузей господарства та міжгалузевих комплексів.
  11. Визначення загальної кількості страв за асортиментом
  12. Виникнення загальної теорії держави і права.




Переглядів: 1396

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Організація дератизаційної служби і деззагонів. | Облік виробничих витрат і доходів виробничих майстерень

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.003 сек.