МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||||||||||||||
Звітність матеріально-відповідальних осіб та облік в місцях зберігання товарівГосподарські операції з обліку тари
Матеріально відповідальними особами підприємств ресторанного господарства вважаються працівники, які приймають під свою відповідальність матеріальні цінності і видають їх іншим підрозділам або відпускають покупцям і з якими укладено договір про матеріальну відповідальність (індивідуальну або колективну). В договорі зазначається, що матеріально відповідальні особи повинні складати звіти про рух матеріальних цінностей. Найбільш поширеною формою звітності матеріально-відповідальних осіб складу чи комори на підприємствах ресторанного господарства є звіт підприємства ресторанного господарства про рух товарів і тари в коморі або звіт підрозділу (кухня, бар, буфет) підприємства ресторанного господарства. Він є важливим документом для контролю за станом зберігання товарних запасів, їх рухом і збереженням. Товарний звіт складається матеріально-відповідальною особою у 2-х примірниках, один з яких разом з документами (накладними), які підтверджують надходження та вибуття товарів, здають в бухгалтерію підприємства, а інший, з розпискою бухгалтера в прийомі звітності залишається у матеріально-відповідальної особи. В умовах комп’ютеризації всі первинні документи, що підтверджують надходження і вибуття товарів і тари в підрозділах підприємств ресторанного господарства, можуть здаватися в бухгалтерію за реєстром і на їх підставі складається звіт на комп’ютері. Звіти, які надійшли в бухгалтерію, перевіряють і в першу чергу контролюють своєчасність, правильність оформлення прийому та відпуску товарів. Кожен документ повинен мати дату складання, а також підписи осіб, відповідальних за проведення операції. При перевірці залишок товарів на початок дня звіряється з залишком товарів на кінець дня у попередньому звіті і ці залишки повинні бути тотожні. Якщо товарний звіт складається після проведення інвентаризації, тоді залишок товарів на початок дня береться за даними підсумку інвентаризаційних описів. Виявлені в товарному звіті помилки виправляються коректурним способом та підтверджуються підписами осіб, які склали документ. Якщо продукти і товари в підприємствах ресторанного господарства відпускають з комори в кухню, бар, буфет, з кухні - в бар,буфет або повертають тару в комору , в бухгалтерії при прийманні звітів контролюють таке переміщення за датами , сумами або складають відомість внутрішнього переміщення вручну чи з допомогою комп’ютера. Аналітичний облік товарів ведеться в розрізі матеріально-відповідальних осіб та найменувань товарів. Складський облік в місцях зберігання (в коморі) ведуть матеріально-відповідальні особи за кількістю, ціною, найменуванням та сортами товарів. Спосіб аналітичного обліку залежить від способу зберігання товарів і організації обліку. На практиці застосовується партіонний і сортовий способи складського обліку товарів. При сортовому способі облік товарів ведуть в картках кількісно-сумового, кількісного обліку або в товарній книзі за найменуваннями, сортами і цінами. Записи в них роблять на основі прибуткових та видаткових документів. Після кожного запису визначають залишок товарів. Аналітичний облік товарів і тари у бухгалтерії ведуть в розрізі матеріально-відповідальних осіб у сумовому виразі. Наприкінці місяця та на дату інвентаризації за даними карток (товарних книг)матеріально відповідальні особи складають відомість залишків товарів, продуктів і тари в коморі,яка звіряється з даними бухгалтерського обліку.
Читайте також:
|
||||||||||||||||||||
|