МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
Лекція11.Алкогольвмісті напої.Лекція 10.Харчові концентрати, приправи, соуси, чай, кава, спеції. Різноманітність і великий асортимент даних продуктів зумовлює і різно- манітність вимог щодо їх якості і складу.В останні роки цей асортимент значно збільшився, зявилася досі невідома продукція,вона стала більш різноманітною.Основний склад цих продуктів вказаний на споживчій упаковкі, до чого треба бути уважним,особливо щодо харчових домішок, їх наявності і дозволів на застосування.Харчовим концентратам у вигляді супів,сумішей і макаронних і крупяних виробів треба приділяти особливу увагу щодо наявності шкідників та стороніх включень,здатності до швид- кого приготування.Для чаю і кави важливими показниками є вмість вологи, відсутність ознаків псування і натуральності,смаку і аромату,що здебільш визнаються при дегустаційній оцінкі їх якості.Щодо спецій,то вони повинні також відповідати показникам згідно НТД і свого найменування.Важливими показниками оцету є вміст оцтової кислоти і термін зберігання; для солі ку- хонної важливими показниками є її волога і наявність мінеральних домішок. Дитяче харчування.Його можна віднести до особливого виду харчових концентратів.Це особливий і специфічний вид харчових продуктів, що підлягає обовязковій сертифікації. З огляду на те,що такі продукти можуть бути використані для дітей майже з перших днів їхнього життя,то вимоги до їх безпеки і якості,технології приготування ,умов і термінів зберігання надзвичайно важливі.Перш за все це мікробіологічні показники і хіміко- токсикологічні показники безпеки .Дитяче харчування підлягає обов`язковій сертифікації. Асортимент цих продуктів складається як з традиційних напоїв(горілка, коньяки,вина,лікери,настойки,бальзами,пунші та інші),так і з напоїв закор- донного виробництва (віскі,бренді,ром,лікери,горілки,вина).Всі види алко- гольної продукції підлягають обов`язковій сертифікації,а їх органолетичні і фізико-хімічні показники повинні відповідати вимогам НТД.Звичайно, що ці показники різні для кожного із видів алкогольної продукції і конкрет- но встановлені в ТУ на кожний вид напою.Важливою особливістю з показ- ників є органолептичні : колір,смак,наявність осаду і сторонніх включень. Часто ці напої піддаються органолептичній оцінкі на дегустації, яку прово- дять у складі комісії уповноважені особи -дегустатори.Органолептичний аналіз-це перша оцінка якості.Для вин газованих важливим показником є насиченість напою вуглекислотою і встановлення відповідності вина його номінації.Є свої вимоги до вин марочних і колекційних
Читайте також:
|
||||||||
|