Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Лекція11.Алкогольвмісті напої.

Лекція 10.Харчові концентрати, приправи, соуси, чай, кава, спеції.

Різноманітність і великий асортимент даних продуктів зумовлює і різно-

манітність вимог щодо їх якості і складу.В останні роки цей асортимент

значно збільшився, зявилася досі невідома продукція,вона стала більш

різноманітною.Основний склад цих продуктів вказаний на споживчій

упаковкі, до чого треба бути уважним,особливо щодо харчових домішок,

їх наявності і дозволів на застосування.Харчовим концентратам у вигляді

супів,сумішей і макаронних і крупяних виробів треба приділяти особливу

увагу щодо наявності шкідників та стороніх включень,здатності до швид-

кого приготування.Для чаю і кави важливими показниками є вмість вологи,

відсутність ознаків псування і натуральності,смаку і аромату,що здебільш

визнаються при дегустаційній оцінкі їх якості.Щодо спецій,то вони повинні

також відповідати показникам згідно НТД і свого найменування.Важливими

показниками оцету є вміст оцтової кислоти і термін зберігання; для солі ку-

хонної важливими показниками є її волога і наявність мінеральних домішок.

Дитяче харчування.Його можна віднести до особливого виду харчових

концентратів.Це особливий і специфічний вид харчових продуктів, що

підлягає обовязковій сертифікації. З огляду на те,що такі продукти можуть

бути використані для дітей майже з перших днів їхнього життя,то вимоги до

їх безпеки і якості,технології приготування ,умов і термінів зберігання

надзвичайно важливі.Перш за все це мікробіологічні показники і хіміко-

токсикологічні показники безпеки .Дитяче харчування підлягає обов`язковій

сертифікації.

Асортимент цих продуктів складається як з традиційних напоїв(горілка,

коньяки,вина,лікери,настойки,бальзами,пунші та інші),так і з напоїв закор-

донного виробництва (віскі,бренді,ром,лікери,горілки,вина).Всі види алко-

гольної продукції підлягають обов`язковій сертифікації,а їх органолетичні

і фізико-хімічні показники повинні відповідати вимогам НТД.Звичайно,

що ці показники різні для кожного із видів алкогольної продукції і конкрет-

но встановлені в ТУ на кожний вид напою.Важливою особливістю з показ-

ників є органолептичні : колір,смак,наявність осаду і сторонніх включень.

Часто ці напої піддаються органолептичній оцінкі на дегустації, яку прово-

дять у складі комісії уповноважені особи -дегустатори.Органолептичний

аналіз-це перша оцінка якості.Для вин газованих важливим показником є

насиченість напою вуглекислотою і встановлення відповідності вина його

номінації.Є свої вимоги до вин марочних і колекційних

 


Читайте також:

  1. Безалкогольні та слабоалкогольні напої.




Переглядів: 588

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Лекція 9. Кондитерські вироби. Мед і медопродукти . Цукор. | Ництва , основи їх товарознавства.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.