МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
Ництва , основи їх товарознавства.Лекція12. Кулінарна продукція , страви готові. До цих видів харчових продуктів відносяться як ті,що не потребують додат- кових операцій приготування (мясні та рибні вироби готові,салати,страви готові, мучні вироби,інші), ті , що є напівфабрикатами і потребують додаткових операцій обробки і приготування (варка,жарка та інші).На кулі- нарну продукцію існують вимоги щодо фізико-хімічних показників,так і вимоги щодо мікробіологічної безпеки.Ці показники залежать від сировини, тезнології приготування,термінів зберігання та реалізації,які жорстко обме- жені як до продуктів швидкого псування.Ці вимоги встановлені у відпо- відних санітарних нормах і правилах.Основна вимога до кулінарної продук- ції і готових страв - це органолептичні,фізико-хімічні показники і відповід- ність конкретній рецептурі,згідно якої готовиться даний продукт.Існують рецептурні збірники на дану продукцію,особливістю яких є їх легітимність та відповідне узгодження з уповноваженими органами. Крім того,на продукцію,що розробляється вперше,повинні бути відповідні картки на фірмові кулінарні вироби і готові страви.Якість і відповідність технічній документації, документація випробувальної лабораторії,узгод- ження на виробництво продукції з органами санепіднагляду є невідмінною частиною при сертифікації готельно-ресторанних комплексів.Крім цього,пе- ріодична перевірка якості кулінарних виробів проводиться з атестованою на цей вид продукції випробувальною харчовою лабораторією.
Лекція 13.Предмети вжитку і життєзабезпечення людей, засоби вироб- З огляду на різноманітний і достатньо об`ємний асортимент таких товарів, їх призначення і особливості , до них і різні вимоги щодо якості ,безпеки і надійності при вжитку та експлуатації.Всі вони підлягають обов`язковій сертифікації як при ввезені в Україну,так і при власному виробництві.До груп однорідної продукції,що підлягають обовязковій сертифікації відно- сяться:
1.Побутове обладнання. 2.Світлотехнічна продукція 3.Ручні електромеханічні машини та переносні верстати. 4.Побутова радіоелектронна аппаратура. 5.Відео-,телевізійна та дисплейна техніка. 6.Електричний будівельно-монтажний інструмент. 7.Технологічне обладнання для харчової і м`ясомолочної промисловості. 8.Медична техніка. 9.Іграшки. 10.Синтетичні мийні засоби. 11.Малогабаритні трактори та мотоблоки. 12.Двигуни тракторів і сільскогосподарських машин. 13.Метало- і деревообробне обладнання. 14.Зварювальне обладнання. 15.Електричні машини. 16.Велосипеди і дитячі коляски. 17.Технічні засоби охоронної та охоронно-пожежної сигналізації. 18.Аппаратура провідного зв`язку. 19.Кіно- і фототехніка. 20.Посуд з чорних і кольорових металів,фарфору і фаянсу. 21.Засоби механізації та автоматизації контрольно-касових операцій і кон- торське обладнання. 22.Побутова аппаратура,що працює на твердому, рідкому та газоподібному паливі. 23.Дорожні траспорні засоби,їх складові та приладдя. 24.Машини сільськогосподарські для рослинництва і кормовиробництва. 25.Джерела світла. 26.Хіміко-фотографічна продукція. 27.Зварювальні матеріали. 28.Товари легкої промисловості. 29.Нафта та нафтопродукти. 30. Будівелні матеріали ,вироби та конструкції. Найважливіша вимога до цих груп товарів - безпека при використанні та експлуа- тації, надійність та додержання ряду термінів гарантійної експлуатації.Практика показує ,що при цьму залишається ще багато нарікань споживачів до цих вимог.
Читайте також:
|
||||||||
|