Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Ництва , основи їх товарознавства.

Лекція12. Кулінарна продукція , страви готові.

До цих видів харчових продуктів відносяться як ті,що не потребують додат-

кових операцій приготування (мясні та рибні вироби готові,салати,страви

готові, мучні вироби,інші), ті , що є напівфабрикатами і потребують

додаткових операцій обробки і приготування (варка,жарка та інші).На кулі-

нарну продукцію існують вимоги щодо фізико-хімічних показників,так і

вимоги щодо мікробіологічної безпеки.Ці показники залежать від сировини,

тезнології приготування,термінів зберігання та реалізації,які жорстко обме-

жені як до продуктів швидкого псування.Ці вимоги встановлені у відпо-

відних санітарних нормах і правилах.Основна вимога до кулінарної продук-

ції і готових страв - це органолептичні,фізико-хімічні показники і відповід-

ність конкретній рецептурі,згідно якої готовиться даний продукт.Існують

рецептурні збірники на дану продукцію,особливістю яких є їх легітимність

та відповідне узгодження з уповноваженими органами.

Крім того,на продукцію,що розробляється вперше,повинні бути відповідні

картки на фірмові кулінарні вироби і готові страви.Якість і відповідність

технічній документації, документація випробувальної лабораторії,узгод-

ження на виробництво продукції з органами санепіднагляду є невідмінною

частиною при сертифікації готельно-ресторанних комплексів.Крім цього,пе-

ріодична перевірка якості кулінарних виробів проводиться з атестованою

на цей вид продукції випробувальною харчовою лабораторією.

 

Лекція 13.Предмети вжитку і життєзабезпечення людей, засоби вироб-

З огляду на різноманітний і достатньо об`ємний асортимент таких товарів,

їх призначення і особливості , до них і різні вимоги щодо якості ,безпеки

і надійності при вжитку та експлуатації.Всі вони підлягають обов`язковій

сертифікації як при ввезені в Україну,так і при власному виробництві.До

груп однорідної продукції,що підлягають обовязковій сертифікації відно-

сяться:

 

 

1.Побутове обладнання.

2.Світлотехнічна продукція

3.Ручні електромеханічні машини та переносні верстати.

4.Побутова радіоелектронна аппаратура.

5.Відео-,телевізійна та дисплейна техніка.

6.Електричний будівельно-монтажний інструмент.

7.Технологічне обладнання для харчової і м`ясомолочної промисловості.

8.Медична техніка.

9.Іграшки.

10.Синтетичні мийні засоби.

11.Малогабаритні трактори та мотоблоки.

12.Двигуни тракторів і сільскогосподарських машин.

13.Метало- і деревообробне обладнання.

14.Зварювальне обладнання.

15.Електричні машини.

16.Велосипеди і дитячі коляски.

17.Технічні засоби охоронної та охоронно-пожежної сигналізації.

18.Аппаратура провідного зв`язку.

19.Кіно- і фототехніка.

20.Посуд з чорних і кольорових металів,фарфору і фаянсу.

21.Засоби механізації та автоматизації контрольно-касових операцій і кон-

торське обладнання.

22.Побутова аппаратура,що працює на твердому, рідкому та газоподібному

паливі.

23.Дорожні траспорні засоби,їх складові та приладдя.

24.Машини сільськогосподарські для рослинництва і кормовиробництва.

25.Джерела світла.

26.Хіміко-фотографічна продукція.

27.Зварювальні матеріали.

28.Товари легкої промисловості.

29.Нафта та нафтопродукти.

30. Будівелні матеріали ,вироби та конструкції.

Найважливіша вимога до цих груп товарів - безпека при використанні та експлуа-

тації, надійність та додержання ряду термінів гарантійної експлуатації.Практика

показує ,що при цьму залишається ще багато нарікань споживачів до цих вимог.

 


Читайте також:

  1. A) правові і процесуальні основи судово-медичної експертизи
  2. D) оснащення виробництва обладнанням, пристроями, інструментом, засобами контролю.
  3. R – розрахунковий опір грунту основи, це такий тиск, при якому глибина зон пластичних деформацій (t) рівна 1/4b.
  4. Абстрактна модель оптимального планування виробництва
  5. Автоматизація виробництва
  6. Активне управління інвестиційним портфелем - теоретичні основи.
  7. Алгоритм розробки техніко-економічного обґрунтування будівництва нового та реконструкції діючих підприємств харчування.
  8. Альтернативні можливості виробництва масла і тракторів
  9. Альтернативні можливості виробництва масла та гармат.
  10. Альтернативні можливості виробництва масла та гармат.
  11. АНАЛІЗ ВИРОБНИЦТВА ТА РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОДУКЦІЇ
  12. Аналіз обсягу виробництва продукції в натуральному й вартісному вираженні.




Переглядів: 529

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Лекція11.Алкогольвмісті напої. | Лекція 14. Послуги, їх особливості.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.003 сек.