Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник






Лекція 9. Кондитерські вироби. Мед і медопродукти . Цукор.

Лекція 8. Жири тваринні і рослинні (олії).

Лекція 7.Плоди,овочі,фрукти ,ягоди і гриби та продукти їх переробки.

Лекція 6. Морепродукти і рибна продукція.

Група молочних продуктів.

Приведений основний асортимент продуктів:молока та продуктів його

переробки -цільномолочна,молочнокисла та жирова продукція,консерви,

морозиво,йогурти.Розглянуті основні вимоги до такої продукції згідно

НТД, умови виробництва,зберігання, в тому числі і технології довготрива-

лого зберігання та реалізації.

 

Це досить обширна група, в ній існує декілька підрозділів щодо поход-

ження продукції,її асортименту,якості,умов зберігання та реалізації.

Розглянуті вимоги та властивості традиційних рибних виробів і таких,що

набули поширення та реалізації в останнє десятиліття (морепродукти

закордонного виробництва,делікатесні вироби),нові технології зберігання.

 

В цій групі дуже обширний асортимент,що характеризується особливос-

тями зберігання та реалізації,вимогами до якості згідно НТД. Розглянуті

основні причини псування та умови зберігання,токсикологічні показники

і радіологічна безпека.Приведені основні умови довготривалого зберіган-

ня сировини і продуктів її переробки (соки,сухофрукти,консерви,інші).

 

 

Приведений основний асортимент жирів тваринного і рослинного

походження, їх склад ,особливості виробництва і вимог щодо якості

згідно НТД.Розглянуті умови зберігання і реалізації жирів.Синтезовані

жири-маргарини і вершки рослинні.

 

Кондитерські вироби містить обширний асортимент продуктів харчу-

вання,що за технологіями виробництва,складом,вимогами до якості і без-

пеки згідно НТД дуже різні.Це-торти і тістечка,печиво , пряники і кекси,

шоколад і цукерки,джеми,повідло і варення,солодощі східні.

Існує велика кількість найменувань цієї продукції,технологій її виготов-

лення та рецептур,що особливо примітно в наш час,коли мають великий

розвиток різні форми виробництва і реалізації,попит споживача.Особли-

вістю кондитерської продукції є достатньо короткі терміни зберігання та

реалізації.Розглянуті вимоги щодо встановлених по НТД показників

якості і безпеки,умов зберігання та реалізації.

Цукор розглядається в цій групі як продукт прямої реалізації,з огляду на

що встановлені його види ,якість і умови зберігання.

Щодо меду,то цей продукт також споживається без проміжкової обробки,

за винятком реалізації закристалізовано по виду при довгих термінах

зберігання.Розглянутий асортимент меду і інших продуктів бжіловодства

(обніжки бжолинні,прополіс,віск, продукти на основі меду натурального

з фітопродуктами і злаками) .Наголошено на необхідності виявлення

фальсифікатів меду натурального та встановлення його біологічної і спо-

живчої цінності,відповідності НТД методами лабораторних досліджень.

 


Читайте також:

  1. Борошняні кондитерські вироби
  2. Борошняні кулінарні і кондитерські вироби
  3. Вид заняття: лекція
  4. Вид заняття: лекція
  5. Вид заняття: лекція
  6. Вид заняття: лекція
  7. Вид заняття: лекція
  8. Вітамінізовані кондитерські вироби
  9. Вступна лекція
  10. Вступна лекція 1. Методологічні аспекти технічного регулювання у
  11. Дієтичні кондитерські вироби із зміненим вуглеводним складом призначені для споживання хворих цукровим діабетом, осіб з надлишковою масою тіла і ожирінням.
  12. Клітинна селекція рослин.




Переглядів: 814

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Та молочних продуктів. | Лекція11.Алкогольвмісті напої.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.043 сек.