Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Борошняні кулінарні і кондитерські вироби

Холодні напої

Гарячі напої

Фрукти, ягоди

Солодкі блюда

Блюда з яєць і сиру

Блюда з круп, бобових, макаронних виробів, борошняні

Блюда з овочів і грибів

Блюда з домашнього птаха і дичини

М'ясні

Гарячі закуски

Холодні закуски з домашнього птаха і дичини

М'ясні холодні блюда і закуски

Салати рибні

Рибні

Холодні блюда і закуски

Послідовність подачі блюд і закусок

При обслуговуванні відвідувачів офіціант повинний дотримувати послідовність подачі блюд і закусок.

Масло вершкове

Ікра зерниста, паюсна, кетова

Овочі натуральні

Риба малосольна (сьомга, лососина, балик)

Риба варена (осетрина, білуга, севрюга)

Риба заливна

Риба фарширована

Риба під маринадом

Риба під майонезом

Рибна гастрономія і закусочні консерви

(шпроти з лимоном, риба холодного і гарячого копчення)

Оселедець натуральний, з гарніром, рубаний

Нерибні продукти моря (раки, креветки, краби, омари, лангусти, устриці)

М'ясо варене

Холодець

М'ясо фаршироване

М'ясо шпиговане

М'ясо смажене

М'ясна гастрономія (ковбаси, копченості)

Салати м'ясні

Птах варений

Птах заливний

Птах фарширований

Птах і дичина смажені

Салати з птаха і дичини

Овочеві і грибні закуски

Салати овочеві

Соління і маринади (гриби мариновані, огірки, помідори солоні)

Маслини, оливки

Рибні

З нерибних продуктів моря

М'ясні

Із субпродуктів із птаха і дичини

Овочеві

Грибні

Яєчні

Супи

Борошняні


 


Прозорі Пюреподібні Заправні Молочні Холодні Солодкі

Рибні,

Риба варена Риба припущенна Риба смажена Риба запечена    

 


Другі блюда

 

М'ясо варене

М'ясо, смажене великими і порціонними шматками

М'ясо в соусі (бефстроганов, піджарка)

М'ясо, смажене в панірованому виді

Субпродукти смажені

М'ясо тушковане, запечене

Блюда з рубаного м'яса і котлетної маси

Птах варений, припущенний

Птах фарширований

Птах і дичина смажені

Блюда з тушкованого птаха

Блюда з рубаного птаха

Варені, смажені, тушковані, запечені

Гарячі, холодні

Чай, кава чорний, эспресо, капучино, шоколад гарячий

Власного виробництва з фруктів і ягід (морс журавлинний, квас)

Торти, тістечкові в асортименті, кекси, пироги, пиріжки

Хліб житній, пшеничний

 

Відповідно до зазначеної черговості офіціанти здійснюють подачу блюд і напоїв. При цьому вони повинні добре знати кулінарну характеристику блюд, включених у меню. Раз у тиждень метрдотель перевіряє знання офіціантів меню, особливостей подачі блюд і напоїв, проводить атестацію офіціантів і вирішує питання про переміщення помічників офіціантів на більш високу ступінь або навпаки.

У ході атестації здійснюється перевірка знань офіціантами асортименту алкогольних напоїв, включених у карту вин, і рекомендацій їх до закусок і блюд.


Читайте також:

  1. Бетонні і залізобетонні вироби
  2. Борошняні кондитерські вироби
  3. Борошняні страви
  4. Виписування рецептів та вимог-замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення
  5. Вироби з борошна
  6. Вітамінізовані кондитерські вироби
  7. Галузеві стандарти, технічні умови та технологічні інструкції на напівфабрикати і кулінарні вироби
  8. Дієтичні кондитерські вироби із зміненим вуглеводним складом призначені для споживання хворих цукровим діабетом, осіб з надлишковою масою тіла і ожирінням.
  9. Енотехнології в кулінарній етнології країн Східної та Північно-Східної Європи. Еногастрономічні поєднання в меню
  10. Закон України про медичні вироби
  11. Золоті вироби скіфів




Переглядів: 1467

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Оформлення меню, карт вин і коктейлів ресторану | Рекомендації алкогольних напоїв до закусок і блюд, температура їхньої подачі

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.002 сек.