Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Оформлення меню, карт вин і коктейлів ресторану

Мексиканська кава

Французька кава

Кава по-ірландські

Гарячі змішані напої

Малиновий джаз

Парсонз спешиал

Флорида

Безалкогольні коктейлі

Кампарі-сік

Кір-роял

(шампанське, лікер Сгете де Сазз^з)

(Кампарі, сухе шампанське)

(сік лимону, сік грейпфруту, сік апельсину, цукровий сироп, сиропу Гренадин)

(сік апелъсину, сироп Гренадину, жовток яйця, Содова вода, коктейльна вишня, кружок апельсина)

(морозиво, малина, малиновий сироп, банан, молоко, збиті вершки)

(віски, кава эспресо, очеретяний цукор, вершки збиті)

(кава эспресо, лікер Гранів Базгранина, вершки збиті)

(кава эспресо, очеретяний цукор, ром темний, лікер Калуа, збиті вершки).

При складанні карти коктейлів необхідно враховувати різні смаки споживачів. Карту коктейлів ресторану починають із пропозиції коктейлів-аперитивів, що відкривають трапезу і сприяють порушення апетиту. Потім у карту включають напої дня, фірмові коктейлі ресторану, спеціальні пропозиції для дам або «подарунок від сомельє». Після зазначених пропозицій у карту вин включають напої long drinks, що зможуть згладити момент чекання гостей, підвищити настрій і зробити настільки приємний вплив на організм, що приведе до бажання після обіду або вечері випити в барі коктейль-диджестив. Диджестив — напій, що п'ють після їжі для поліпшення травлення. У якості диджестивів подають алкогольні коктейлі.

Меню з емблемою (фірмовим знаком) підприємства складається в ресторані на національній і російській мовах, а при обслуговуванні іноземних туристів — на російській, англійській, французькій або німецькій мовах, друкується типографським способом на щільному папері, а ціни проставляються машинописом. Малюнок шрифту повинний бути ясним, чітким, легкочитаючим. Меню, карта вин і коктейлів у ресторані складаються роздільно. Меню підписують директор, завідувач виробництвом і бухгалтер-калькулятор. Карти вин і коктейлів — директор і бухгалтер-калькулятор. Робити заміни або вносити виправлення в меню і карти вин, коктейлів можуть тільки особи, що підписали їх.

Меню, карти вин і коктейлів вкладаються в обкладинки з крейдованого папера, картону або замінителя шкіри. Вони є документами строгого обліку. Кількість папок, карт вин і коктейлів повинне відповідати числу офіціантів. Відповідальність за їхню схоронність несе метрдотель. Барвисто оформлені меню, карти вин і коктейлів з кольоровими фотографіями блюд і напоїв є засобами реклами. Вони повинні відображувати стиль або тематичну спрямованість ресторану, утримуватися в чистоті. Варто уникати усіх видів помилок, як значеннєвих, так і орфографічних, звіряючи з довідковою літературою.

 


Читайте також:

  1. VI. Оформлення маршрутної документації на проведення туристичних походів та експедицій
  2. Банк приймає до оплати вимога-доручення від платника протягом 20 календарних днів із дати оформлення його одержувачем.
  3. Вантажна митна декларація як основний документ при здійсненні митного оформлення вантажів
  4. Види бойових документів і вимоги до їх оформлення
  5. Види бойових документів і вимоги до їх оформлення
  6. ВИМОГИ ДЕРЖСТАНДАРТУ ДО ОФОРМЛЕННЯ ДОКУМЕНТІВ.
  7. Вимоги до інтонаційного оформлення прочитуваного і декламованого. Прийоми його навчання
  8. ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ АНКЕТИ
  9. Вимоги до оформлення документів, які подаються державному реєстратору.
  10. Вимоги до оформлення реферату
  11. Вимоги до оформлення та зберігання документів
  12. Вихідні дані для проектування поздовжнього профілю, його елементи та оформлення




Переглядів: 2194

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Вина Чилі | Борошняні кулінарні і кондитерські вироби

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.01 сек.