Енотехнології в кулінарній етнології країн Східної та Північно-Східної Європи. Еногастрономічні поєднання в меню
Технологія приготування страв, кулінарних виробів та напоїв, особливості їх подавання
Назва
| Характеристика
| Портвейн червоний Кримський
|
| Портвейн червоний «Южнобережний»
|
| Портвейн червоний Лівадія
|
| Бастардо Массандра
|
| Кагор Южнобережний
|
|
Запитання для самоконтролю
1. Які характерні особливості національних кухонь країн Східної та Північно-Східної Європи?
2. Охарактеризувати технологію приготування страв з м’яса у країнах Східної Європи.
3. Як в українській кухні готують борщі: український, селянський, київський, полтавський з галушками та ін.?
4. Чим відрізняються кулеші від супів?
5. Як готують холодні закуски у білоруській кулінарії?
6. Технологія приготування вареників з картоплею, капустою, сиром, вишнями.
7. Технологія приготування пельменів.
8. Які види теплового обробляння використовують під час приготування страв російської кухні? Наведіть приклади.
9. Які характерні особливості національних кухонь країн Північно-Східної Європи?
10. Перерахуйте види продуктів, із яких готують страви в країнах Північно-Східної Європи?
Читайте також: - I. Соціалістична течія в українському визвольному русі
- I. Україна з найдавніших часів до початку XX ст.
- III. Українські ліберальні партії.
- VI . Екзаменаційні питання з історії української культури
- А. Правобережну Україну.
- А/. Верховна Рада України.
- Автоматизація банківської діяльності в Україні
- Аграрна еволюція українських земель у др. пол. ХVІІ - ХVІІІст.
- Аграрна реформа 1861 р. Скасування кріпостного права в надніпрянській Україны.
- Аграрна реформа 1861 р. Скасування кріпостного права в надніпрянській Україны.
- АГРАРНЕ ПРАВО УКРАЇНИ
- Аграрні відносини в Україні у ХVІ - перш. пол. ХVІІІст.
Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:
|
|