Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Загальні ветеринарно-санітарні вимоги до території, виробничих, допоміжних та побутових приміщень

Територія підприємства повинна бути огороджена. Під'їзні шляхи, дороги, доріжки для пішоходів, розвантажувальні майданчики повинні бути забезпечені твердим, рівним покриттям, легко митися та дезінфекуватися, з водостоком.

Територія підприємства повинна бути озеленена.

На в'їзді та виїзді з території повинен бути споруджений дезбар'єр з бетону або асфальту довжиною 12 м, шириною 3 м, глибиною 40 см. Глибина дезінфекційного розчину повинна бути не менше 25 см.

Узимку до дезінфекційного розчину потрібно додавати 1015% кухонної солі або дезбар'єр облаштувати підігрівом.

На території підприємства шляхи переміщення сировини не повинні перехрещуватися з шляхами переміщення готової продукції, відходів, допоміжних матеріалів.

Бачки з кришками для збирання сміття повинні бути розташовані від виробничих та складських приміщень на відстані не менше 25 м і встановлені на асфальтованих або бетонних майданчиках.

Розташування виробничих цехів, ділянок, відділень, допоміжних складських приміщень на птахопереробних підприємствах повинно забезпечувати не тільки потоковість (чітку послідовність) технологічних процесів, але й можливість проведення ветеринарно-санітарного контролю за якістю сировини, готової продукції, миття, прибирання та дезінфекції тощо. Приміщення повинно бути непроникливим для гризунів.

При вході на територію підприємства з переробки птиці для дезінфекції взуття робітників повинні бути обладнані дезкилимки розміром 2,0×2,7 м з поролону або гуми товщиною 2-4 см. Килимки треба укладати у цементовані заглиблення або металеві піддони, їх потрібно чистити або мити 23 рази за зміну та зволожувати дезінфекційними засобами.

Ділянки:

1) приймання птиці та її ветеринарного огляду;

2) дезінфекційно-мийний пункт для автомашин, контейнерів та ящиків;

3) навішування птиці на підвіски контейнера, електрооглушення, забою і знекровлення тушок;

4) теплової обробки, видалення пір'я, воскування тушок водоплавної птиці;

5) ізольованої ділянки утилізації або технічної переробки.

Відділення:

1) патрання, миття тушок птиці;

2) охолодження тушок птиці;

3) сортування, фасування та пакування;

4) холодильник для охолодження, заморожування і зберігання м'яса птиці та м'ясопродуктів;

5) виробництва напівфабрикатів;

6) виробництва ковбасно-кулінарних виробів і жиру топленого;

7) виробництва консервів;

8) виробництва м'яса механічного обвалювання;

9) санітарної камери (з холодильником для зберігання сировини та продукції);

10) санітарної обробки та дезінфекції зворотної тари (для готової продукції);

11) первинної обробки пухо-перової сировини;

12) відділення або цех з виробництва морожених і сухих яйцепродуктів;

13) переробки технічних відходів.

 

Крім цього, повинні бути їдальня, медпункт, експедиція, побутові приміщення, туалетні кімнати, кімнати гігієни для жінок, виробнича лабораторія, приміщення для державної служби ветеринарної медицини, відділення для миття і дезінфекції внутрішньоцехового інвентарю та тари під готову продукцію, окреме приміщення для зберігання цієї тари, а також окреме приміщення для централізованого приготування дезінфекційних розчинів та складу деззасобів.

Підлога, стеля, стіни, перегородки, устаткування, прилади, які використовуються в роботі з сировиною та харчовими продуктами, повинні підтримуватися в справності та чистому стані.

Усі технологічні процеси виробництва повинні проводитись в окремих приміщеннях або майданчиках.

Підлогу у виробничих приміщеннях повинні робити з міцного, вологозатримуючого, хімічно стійкого матеріалу: цементу, кахелю тощо. Вона повинна бути не слизькою, рівною, кислото-лугостійкою, з нахилом для стоку рідини до жолобів, які потрібно розташовувати збоку від робочих місць. Жолоби треба накривати решітками.

Цехи підприємств з переробки птиці повинні бути забезпечені холодною та гарячою водою, парою, мийними та дезінфекційними розчинами, підведеними на кожну дільницю та відділення.

Приміщення, які використовуються для зберігання продукції, потрібно дезінфікувати не рідше 1 разу на півріччя та під час профілактичних перерв, коли продукція в них відсутня.

 


Читайте також:

  1. II. Вимоги безпеки перед початком роботи
  2. II. Вимоги безпеки праці перед початком роботи
  3. II. Вимоги до складання паспорта бюджетної програми
  4. II. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ.
  5. III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  6. III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  7. III. Вимоги до учасників, складу груп і керівників туристських подорожей
  8. IV. Вимоги безпеки під час роботи на навчально-дослідній ділянці
  9. IV. ВИМОГИ ПРОФЕСIЇ ДО IНДИВIДУАЛЬНО-ПСИХОЛОГIЧНИХ ОСОБЛИВОСТЕЙ ФАХIВЦЯ
  10. V. Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях
  11. V. Вимоги безпеки в екстремальних ситуаціях
  12. Акустичний контроль приміщень через засоби телефонного зв'язку




Переглядів: 918

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Ветеринарно-санітарний контроль кормів і води | ОГОРОДЖЕННЯ СВИНОКОМПЛЕКСУ

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.