Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



ОГОРОДЖЕННЯ СВИНОКОМПЛЕКСУ

План

Ветеринарно-санітарні вимоги до технологічного обладнання, інвентарю, тари і транспортних засобів

Технологічне обладнання: машини, агрегати, посуд, апарати, трубопроводи, чани, ванни, лотки, дека, прокладки, інвентар, посуд та тара, які мають контакт із сировиною та харчовими продуктами, потрібно виготовляти з матеріалів, стійких до хімічної, теплової та механічної дії. Воно має бути водонепроникним, корозійностійким, що легко піддається чищенню, дезінфекції.

Поверхня робочих столів повинна бути виготовлена з нержавіючої сталі. Технологічне обладнання та апарати зовні потрібно фарбувати світлими фарбами, окрім обладнання, покритого нержавіючим матеріалом, який не містить шкідливих добавок. Не дозволяється фарбувати посуд, інвентар та інші поверхні, що мають контакт із харчовими продуктами, білилами зі свинцем тощо.

Ванни, трубопроводи, лотки, жолоби, тара повинні мати рівну поверхню, бути доступними для огляду, легко чиститися, митися та дезінфікуватися.

Машини, автомати, пристрої на всіх етапах технологічних процесів повинні бути чистими та добре відрегульованими.

Транспортні засоби для внутрішнього користування, внутрішньо цехова тара, індивідуальні інструменти, інвентар для прибирання потрібно закріплювати за кожною окремою ділянкою цеху, видами сировини, готової продукції і відповідним чином маркувати.

Транспорт, який використовується для перевезення птахопродуктів до місця реалізації, повинен бути чистим, продезінфікованим, сухим, без сторонніх запахів, у справному стані, мати санітарний паспорт, виданий органами санітарно-епідеміологічної служби, терміном не більше, ніж на 6 місяців. Забороняється використовувати транспорт, що не пройшов санітарну обробку.

 

1. Огородження свинокомплексу.

2. Системи та способи утримання свиней.

3. Гігієна свинарників.

4. Гігієна кнурів.

5. Гігієна холостих і поросних свиноматок.

6. Гігієна утримання глибокопоросних і підсосних свиноматок.

7. Гігієна дорощування відлучених поросят.

8. Гігієна вирощування ремонтного молодняку.


Групи свиней в залежності від віку

 

Вік свиней, міс Маса, кг    
Молодняк свиней
1,1–1,3 новонароджені  
0–2 20–26 поросята-сосуни  
2–4 25–40 поросята відлучені  
4–9–11   ремонтний молодняк  
Свині на відгодівлі
Від 3–4 до 7–9   молодняк  
Після 9   Дорослі свині на відгодівлі (кнурі –плідники, свиноматки після від’єму поросят)  
10–11   фізіологічна зрілість  
14–15   перший приплід  
12–24 50–70    
24–36 80–100    
36–48 100–185    

 

 

Промисловий свинокомплекс повинен знаходитись на режимі підприємства закритого типу.

Вся територія комплексу ззовні повинна бути огороджена суцільним парканом висотою не менше 2 м. Це необхідно з метою попередження заносу інфекції ззовні. Суцільний паркан або сітчаста огорожа озеленюються по периметру. Смуга зелених насаджень повинна бути шириною не менше 3–5м.

Територію свинокомплеку розділяють на 2 зони:

виробничу (приміщення для тварин, вигульні площадки, ветеринарний блок із забійно-санітарним пунктом тощо);

господарську (склади, сховища для кормів тощо).

Господарська та виробнича зони розмежовуються загорожею. На лінії розмежування розміщують кормоцех, естакаду з ваговою для зважування, погрузки та вигрузки тварин та ветеринарно-санітарний пропускник.

В’їзд на територію господарської зони здійснюють через дезбар׳єр – бетонований котлован: загальною довжиною 9–12 м, довжиною дна 6–8 м, глибиною 35 см, шириною 3–3,5 м; в’їзд та виїзд пологий, довжина спуску в котлован 1,5–2 м; 2 відвідні труби для спуску рідини із котловану.

 


Читайте також:

  1. Вивішування плакатів безпеки огородження робочого місця.
  2. Огородження дорожні і напрямні пристрої.
  3. Сигнали огородження та звукові




Переглядів: 743

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Загальні ветеринарно-санітарні вимоги до території, виробничих, допоміжних та побутових приміщень | СИСТЕМИ ТА СПОСОБИ УТРИМАННЯ СВИНЕЙ

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.013 сек.