МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
Сало також використовують для засмажування чи затовкування рідких страв: борщів, капусняків, юшок.Сало
Чудове доповнення до борщу. Ці маленькі пухнасті булочки готуються з житнього чи пшеничного тіста, перед подачею на стіл обов’язково затовкуються часником. Скільки разів ми чули про російські “пончикі”, американські “донатси”, а можливо навіть і не здогадувалися, що пампушки – то майже теж саме, тільки своє, рідне.
Розкіш по-нашому: канапки зі стратегічним продуктом Хіт усіх сезонів, а не страва. Естетично, смачно, поживно – годі й казати.
Українська кухня - печеня з м'ясом. Тримна та смачна страва з м’яса та картоплі, без якої не обходились жодні вечорниці. Хто хоча б раз куштував печеню з печі – ніколи не забуде того, легко вона тане в роті. Готувалася зазвичай з м’ясом, чим зажила собі всенародної любові. За вашим бажанням ми приготуємо печеню з грибами.
Акуратні на вигляд наліснички з грибами, що здатні задовольнити смаки найвибагливіших гурманів. Звісно, якщо у вас ще залишилося місце.
Українська кухня - шкварки Хрусткі золотаві шкварочки - пристрасть кожного українця! На столі завжди вважались делікатесом. Готувались у горщику з додаванням цибулі, подавались головним чином до кров’янки, дерунів та різноманітних каш або просто з хлібом. Деруни Вони ж тертюхи (Зх. Україна), дранікі (Білорусія), брамборакі (Чехія). Простіше кажучи – картопляні млинці, власне, від способу приготування яких (тертої, а в деяких регіонах кажуть — дертої, картоплі) й походить назва деруни. Деруни зі сметаною є традиційною частиною святкового столу на Благовіщення. У традиційній українській кухні деруни споживали найчастіше у неділю — на сніданок або вечерю. До столу ми подаємо деруни з цибулькою та золотавими шкварочками. До дерунів пасує сметана чи ряжанка.
Українські страви - кров'янка Кров'янка здавна присутня на столі українця Кaszanka (Польща), Boudin noir (Франція), black pudding (Шотландія) та багацько інших назв свідчать про певну пристрасть європейських і не лише народів до кров’яної ковбаски. Щодо способу приготування скажемо прямо: є таке прислів’я – “хто любить ковбасу і політику, не повинні бачити, як вони робляться”. А ось подається вона у дуже апетитному вигляді з цибулькою та шкварками. До слова сказати, кров’янка – одна з небагатьох страв, яка витримала віковій тиск релігійної заборони і виграла у досить нерівній боротьбі. Історично склалось так, що заборона споживання крові в Україні ігнорувалася і традиційна національна поживна й корисна страва — кров’янка дійшла до наших днів.
Є найбільш поширеним видом ковбас, які виготовляють домашні господарки із свинини. Як наповнювач використовують нарізане шматочками м’ясо з салом у пропорції 50/50%, додають мелений чорний перець, заправляють часником та запікають у печі на пательні. Ковбаси, зазвичай, робили перед Різдвом, Великоднем, і вони були обов’язковою й почесною стравою на святковому столі. В традиційній українській кухні — це страва, яку робили переважно про запас. Для тривалого зберігання ковбасу складали у горщики, заливали смальцем і ставили у прохолодне місце.
Голубці - українські народні страви Голубці названі на честь голубів - птахів, що символізують творчу силу вогню А й справді – такі вдалі, рум’яні та м’якенькі, що так самі до рота і залітають. Названа ця чудова страва на честь голубів, птахів, які символізують творчу силу вогню та здавна вважаються символами народження світу. Без голубців важко було уявити святковий стіл в українській родині. Голубці готуються із капустяного листя, що начиняється сумішшю із пшона (пізніше – рису), м’яса, подрібненої моркви, цибулі та прянощів. Найбільше смакують зі сметаною та житнім хлібом.
Народна кухня. Вареники з картоплею, сиром, вишнями Вереники - майже завжди страва ритуальна. Колись їх їли лише на свята. Вареники-хваленики, усі хвалять, та не усі варять, каже народне прислів’я. Вареники – зокрема зроблені на пару, страва переважно святкова, бо сам процес приготування вимагає неабиякої кулінарної вправності. Особливої слави зажили вареники з сиром у сметані, вареники з маком, вишнями та чорницями, политі медом. Варіант по-простіше називається «лінивими» варениками. Вони робляться з тіста, перемішаного разом з начинкою і варяться у казані. Вереники вважаються, нарівні з борщем, найтиповішою стравою в української національної кухні. І так уже вони полюбились народу, що не лише оспівав він їх у піснях, а й відвів панівне місце у значних обрядах. Читайте також:
|
||||||||
|