МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
Особиста гігієна. Правила безпечної праці та санітарно-гігієнічні вимоги під час роботи з нагрівальними приладами, гарячими рідинами.Тема: Аналіз результатів проектної роботи. Визначення орієнтовної вартості страви. Практична робота № 23. - Приготування страв за власним рецептом Контроль якості страв. Налисники (млинчики) смажені (напівфабрикат, оболонка). Проціджений розчин солі, цукру, сирі яйця змішують з частиною холодного молока чи води половина норми), всипають просіяне борошно, перемішують і збивають до утворення однорідної маси, потім вливають цівкою решту молока або води, перемішують. Тісто проціджують. Налисники смажать на розігрітій і змащеній жиром сковороді діаметром 24-26 см. Налите тісто обертанням сковороди розподіляють рівним шаром по всій поверхні завтовшки 1-2 мм і обсмажують. Якщо налисники подають без начинки, їх обсмажують з обох боків, якщо з начинкою - з одного боку. Налисники знімають і охолоджують. Налисники з начинкою із сиру або м"яса (печінки, капусти). На підсмажений бік налисника кладуть начинку з м"яса або ліверу (капусти, сиру), загортають прямокутниками, обсмажують з обох боків на розігрітій з жиром сковороді або листі до утворення рум"яної кірочки і ставлять у жарову шафу на 5-6 хв.Налисникам із фруктовими начинками (джемом, повидлом, варенням) надають форми трикутника, збризкують маргарином і запікають у жаровій шафі 7-10 хв. Подають з цукровою пудрою або зі сметаною. Налисники з гарбузом. На підсмажений бік налисника кладуть начинку з гарбуза. Далі так, як описано вище. Приготування начинки: обчищений гарбуз подрібнюють, додають цукор, припускають до готовності й охолоджують. Млинці - вироби круглої форми завтовшки 0,3 см, діаметром 15 см, добре пропечені, политі маслом або сметаною. Смак у міру солоний, солодкуватий з кислинкою. Запах відповідає смаженому дріжджовому тісту і жиру, на якому вони смажилися. Присканці (оладки) - форма овальна або кругла, вироби 5-6 см завтовшки, добре пропечені, политі маслом, сметаною, медом, варенням чи посипані цукровою пудрою. Смак ледь солодкуватий, у міру солоний. Запах смаженого дріжджового тіста і масла, на якому вони смажилися. Колір поверхні від золотисто-жовтого до світло-коричневого, на розрізі - жовтий. Консистенція крупнопориста, м"яка, еластична (при натисканні утворюється заглиблення, яке відразу вирівнюється). Орієнтовний перелік об’єктів праці: Крупяні каші різної консистенції, кутя, млинці, налисники, деруни, вареники, молочний кисіль (фруктовий кисіль), сирники тощо.
Д/завдання: принести проект, повторити ПБП, схеми, продукти для приготування наступної страви.
Прибирання.
Урок:24.8 Мета: -навчити: визначати (робити) розрахунок собівартості страв, складати таблиці розрахунку собівартості страв, аналізувати виконану роботу; -розвити: вміння готувати та подавати страви, навички із сервірування столу, розвивати навички з приготування страв,приготування страв за власним рецептом; -виховувати: культуру харчування та поведінки за столом. Обладнання: таблиці « Правила безпечної роботи у шкільній майстерні», «Сервірування столу», рецепти страв, обробні дошки, кухонні ножи, тертушка, сковорода, каструля, шумівка, столові прибори, посуд, ПБП при роботі з гарячими рідинами, ножами, електроплитою. Хід уроку.
Читайте також:
|
||||||||
|