Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Розрахунок собівартості страв

Аналіз роботи.

Захист проекту.

Захист проектів. Оцінювання результатів проектної діяльності.

Тема: Презентація та оцінювання результатів проектної діяльності.

Практична робота № 24.

Налисники

№ з/п Найменування страв Кількість одиниць,вага (л,кг,гр.) Вартість продукта (грн.за 1 кг) Затрачена сума (грн.)
1. Молоко 1 літр 1 л =8 грн 8,0
2. Цукор 50 гр 0,30
3. Яйця 2 штуки 2,0
4. Масло вершкове 1,5 ст.л – 25 гр 0,90
5. Борошно 2 – 3 стакана (600гр) 3,60
6. Масло «олія» 100гр 1,0
  Всього:       15,8

( Урок 18 – розрахунок собівартості каши гречневой

 

 

- Приготавання страв за проектною розробкою

( експериментальне дослідження)

Д/завдання: підготувати проект до захисту. Повторити всі ПБП, технологічні схеми, розрахунки, знати послідовність приготування вивчених страв.

 

Прибирання.

 

 

Урок:25.9

Систематизація та узагальнення знань учнiв з теми.

Мета: -навчити: оцінити рівень навчальних досягень учеів за тематичним блоком « Украінська національна кухня»;

-розвити: художній смак;

-виховувати: культуру споживання їжі та поводження за столом.

Обладнання: таблиця «Сервірування столу», ілюстрації з книг, журнали по кулінарії, проект, столовий посуд, прибори, столова білизна.

Хід уроку.

 

 

- Учень захищає проект. Розповідає ПБП ( інші учні ожуть запитувати в нього додаткові питання).

- Учень може скласти Технологічну схему з приготування однієї з страв, яка йому найбільш сподобалась, чому саме вона сподобалась? Легка? Смачна? Гарна? Дешева?

- Які приємні спогади залишились після пройдених уроків кулінарії?

- Іншій учень складає розрахунок собівартості однієї з страв, пояснює ( якщо до нього є запитання).

- А хтось з учнів розповідає реферат ( за вибором, пояснює. Чому саме цей реферат, за цією темою?).

- Учні показують біля дошки наявність своїх проектів. Їх зміст, оформлення ( від реакції класу залежить підсумкова оцінка). Учні аналізують роботу, висказують свої думки з цього прикладу.

 

 

Д/завдання: знайти дома ілюстрації, зразки вишивальних робіт. Підготувати аркуш паперу, копіювальний папір, п'яльця, голки, ножиці, нитки муліне, ірис…

 

Прибирання.

 

 

 

Вивчили ПБП «При виконанні кулінарних робіт», «При користуванні електроплитою», « При роботі з ножами та тертками», «При роботі з гарячими рідинами».

Ознайомились з загальними відомостями про українську національну кухню,

технологією приготування страв з крупів, з борошна, з молока та молочних продуктів: …………………………………………………………………………………………………, та розвили навички з приготування цих страв.

Навчились сервірувати стіл до сніданку, до свят, склали технологічні схеми

приготування визначених страв, та зробили розрахунок собівартості страв.

 

 

№ з/п Найменування страв Кількість одиниць,вага (л,кг,гр.) Вартість продукта (грн.за 1 кг) Затрачена сума (грн.)
1. Каша гречнева 200гр 1кг – 8 грн 1грн 60 коп
2. вода 0,5л 1л – 60коп 30 коп
3. сіль 1 ч.л., 5гр 1 кг – 1грн 50коп 1 коп
4. масло 10гр 250 гр – 8 грн 35 коп
5. цукор 1 ч.л., 5 гр 1кг – 6 грн 4 коп
  Всього:       2 грн 30 коп

 

 

 

 

 

 

 

 


Читайте також:

  1. Автомати для продажу гарячих страв
  2. Автоматичний розрахунок суми проведення.
  3. Аеродинамічний розрахунок
  4. Аеродинамічний розрахунок ротора вітроустановки
  5. Аналіз показників валового прибутку і собівартості реалізованої продукції
  6. Аналіз собівартості окремих видів продукції.
  7. Аналіз собівартості продукції за статтями витрат.
  8. Аналіз собівартості продукції: метод поглинання.
  9. Аналітичний розрахунок завантаження горловин
  10. Аналітичний розрахунок сумарного завантаження типових перетинань
  11. Базові принципи обліку виробничих витрат і калькулювання собівартості продукції
  12. Борошняні страви




Переглядів: 1589

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Особиста гігієна. Правила безпечної праці та санітарно-гігієнічні вимоги під час роботи з нагрівальними приладами, гарячими рідинами. | Типи ліній

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.011 сек.