Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Загальні відомості про холодильне обладнання

Тема 3. Холодильне обладнання

Розрахунок потреби в ЕККА

Потреба у ЕККА для торговельних закладів визначається розрахунко­вим шляхом. Розрахунок можна здійснити за формулою:

N = Q/S

де N — необхідна кількість місць касирів; Q — середнє число покупців, котрі зробили покупку за годину найбільшого завантаження торгового залу, людей/год; S- максимальна пропускна здатність вузла розрахунку за годину, людино/год.

Максимальна пропускна здатність вузлорозрахунку за годину роз­раховується за формулою:

S = 3600×K/(T + f×t)

де Т — середній час, що витрачається на обслуговування одного покупця, с; f ×— середня кількість товарних одиниць, що припадають на одного покупця, шт.; t — час реєстрації вартості одного товару або швидкості друкування ЕККА, с; К — коефіцієнт використання робочого час касира (дорівнює 0,7).

Підставивши значення S у наведену вище формулу отримаємо роз­горнуту формулу визначення кількості робочих місць касирів:

N = Q×(T + f×t)/ 3600×K

При проектуванні нових магазинів число робочих місць касирів розраховують, виходячи з площі торгового залу за формулою:

N = F×t/q×3600×K

де F — площа торгового залу, м2; q — площа торгового залу, що припадає на одного покупця (згідно зі СНіП — 2,5 м2); І t — середній час розрахун­ку з одним покупцем, с; К — коефіцієнт використання робочого часу касира (дорівнює 0,7).

При виборі ЕККА, яка повинна забезпечити оперативний кількісно-сумовий облік товарів, що реалізовуються, необхідно зверну­ти увагу ще на два істотні моменти: відповідність технічних характерис­тик ЕККА завданням, поставленим перед нею, і обов'язкову сер­тифікацію устаткування. Визначившись з вищеописаними параметрами, можна переходити до вибору конкретних марок і моделей устаткування. При цьому необхідно враховувати такі показники:

— продуктивність(можливі швидкості проведення касових опе­рацій);

— надійність апарату;

— можливість працювати, не залежно від всієї решти системи авто­матизації, навіть при втраті (відсутності) зв'язку з нею;

— функціональність техніки;

— фінансову сторону.

 

Холодильне обладнання призначене для холодильної обробки харчових продуктів з метою продовження термінів їх зберігання. Основними видами холодильної обробки є охо­лодження, заморожування, підморожування, доморожування і холодильне зберігання продуктів.

 
 

 


Різновидністю штучного охолодження є машинне охолодження, яке застосовується у холодильному устат­куванні.

 

               
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   

 

 


Холодильні машини використовують теплоту випаро­вування легко киплячих рідин, тобто тих, що мають низьку температуру кипіння при атмосферному тиску. Ці речовини називаються холодильними агентами.

 
 

 


Компресорна холодильна машина (рис. 2) являє собою сукупність чотирьох основних елементів, при відсутності будь-якого з них процес отримання штучного холоду неможливий.


Читайте також:

  1. D) оснащення виробництва обладнанням, пристроями, інструментом, засобами контролю.
  2. II. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ.
  3. IX. Відомості про військовий облік
  4. IX. Відомості про військовий облік
  5. V Практично всі психічні процеси роблять свій внесок в специфіку організації свідомості та самосвідомості.
  6. Абонентське обладнання для відеоконференц-зв'язку
  7. Алгоритм розрахунку та підбору технологічного обладнання
  8. Аналіз використання обладнання.
  9. Аналіз службового призначення деталей та конструктивних елементів обладнання харчових виробництві, визначення технічних вимог і норм точності при їх виготовленні
  10. Апаратура, обладнання та матеріали
  11. Апаратура, обладнання та матеріали
  12. Безпечність технологічного обладнання




Переглядів: 518

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Книга обліку розрахункових операцій | 

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.003 сек.