МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Загальні відомості про холодильне обладнанняТема 3. Холодильне обладнання Розрахунок потреби в ЕККА Потреба у ЕККА для торговельних закладів визначається розрахунковим шляхом. Розрахунок можна здійснити за формулою: N = Q/S де N — необхідна кількість місць касирів; Q — середнє число покупців, котрі зробили покупку за годину найбільшого завантаження торгового залу, людей/год; S- максимальна пропускна здатність вузла розрахунку за годину, людино/год. Максимальна пропускна здатність вузлорозрахунку за годину розраховується за формулою: S = 3600×K/(T + f×t) де Т — середній час, що витрачається на обслуговування одного покупця, с; f ×— середня кількість товарних одиниць, що припадають на одного покупця, шт.; t — час реєстрації вартості одного товару або швидкості друкування ЕККА, с; К — коефіцієнт використання робочого час касира (дорівнює 0,7). Підставивши значення S у наведену вище формулу отримаємо розгорнуту формулу визначення кількості робочих місць касирів: N = Q×(T + f×t)/ 3600×K При проектуванні нових магазинів число робочих місць касирів розраховують, виходячи з площі торгового залу за формулою: N = F×t/q×3600×K де F — площа торгового залу, м2; q — площа торгового залу, що припадає на одного покупця (згідно зі СНіП — 2,5 м2); І t — середній час розрахунку з одним покупцем, с; К — коефіцієнт використання робочого часу касира (дорівнює 0,7). При виборі ЕККА, яка повинна забезпечити оперативний кількісно-сумовий облік товарів, що реалізовуються, необхідно звернути увагу ще на два істотні моменти: відповідність технічних характеристик ЕККА завданням, поставленим перед нею, і обов'язкову сертифікацію устаткування. Визначившись з вищеописаними параметрами, можна переходити до вибору конкретних марок і моделей устаткування. При цьому необхідно враховувати такі показники: — продуктивність(можливі швидкості проведення касових операцій); — надійність апарату; — можливість працювати, не залежно від всієї решти системи автоматизації, навіть при втраті (відсутності) зв'язку з нею; — функціональність техніки; — фінансову сторону.
Холодильне обладнання призначене для холодильної обробки харчових продуктів з метою продовження термінів їх зберігання. Основними видами холодильної обробки є охолодження, заморожування, підморожування, доморожування і холодильне зберігання продуктів.
Різновидністю штучного охолодження є машинне охолодження, яке застосовується у холодильному устаткуванні.
Холодильні машини використовують теплоту випаровування легко киплячих рідин, тобто тих, що мають низьку температуру кипіння при атмосферному тиску. Ці речовини називаються холодильними агентами.
Компресорна холодильна машина (рис. 2) являє собою сукупність чотирьох основних елементів, при відсутності будь-якого з них процес отримання штучного холоду неможливий. Читайте також:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|